De rubber vloeren als een kunstwerk

Nora
Nora
Nora

De preview-collectie wist al te overtuigen

Na de officiële lancering tijdens BAU 2017 in München is het duidelijk dat het buitengewone dessin van de nieuwe rubber vloerbedekking noraplan lona van nora flooring systems aanslaat bij de architecten.

In de Benelux is het nog even wachten tot de vakbeurzen Material Xperience in Utrecht (6 t.e.m. 10/02/2017) en ARCHITECT@WORK op 27 & 28 april 2017 in Kortrijk.

Geslaagde synthese van structuur en monochromatische kleuren

“De architecten aan wie ik de nieuwe vloerbedekking heb laten zien, waren enthousiast. Het deed hen denken aan de werken van de Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock die met zijn techniek van Actionpainting het Expressionisme sterk heeft beïnvloed.”

Ingo Baenisch, technisch adviseur bij nora systems regio Berlijn

 

“De naam van de nieuwe rubber vloerbedekking is het Spaanse woord voor canvas. Dit treft de voordelen van noraplan lona in de kern. De grondkleur van de vloerbedekking vormt de basis, met de verschillende designkleuren kan de architect zijn eigen ideeën tot leven brengen – afhankelijk van kleurcombinatie en invalshoek is het effect zeer verschillend.”

Dirk Oswald, productmanager bij nora systems

Een duurzaam en aantrekkelijke uitstraling

Bij de productie van noraplan lona wordt het dessin door middel van vulkaniseren bij hoge temperaturen en onder grote druk op de vloerbedekking aangebracht. Zo ontstaat een duurzaam aantrekkelijke uitstraling die jarenlang mooi blijft. Op deze manier voldoet noraplan lona zowel aan de architectonische als functionele eisen. Want ook de jongste telg uit de noraplan-familie is door en door van rubber gemaakt.

Geschikt voor utilitaire gebouwen

Vandaar dat bijvoorbeeld het schuiven met voorwerpen als bedden in ziekenhuizen of stoelen en tafels in scholen geen invloed hebben op de robuuste vloerbedekking. Daarom is deze rubber vloerbedekking uitstekend geschikt voor gebruik in de gezondheidszorg of het onderwijs, maar ook in andere openbare gebouwen. Bovendien overtuigt noraplan lona met de bewezen producteigenschappen van rubber, zoals een goede ergonomie, uitstekende akoestiek en is het milieuvriendelijk en voldoet het aan de gezondheids- en milieueisen.

In 24 kleuren beschikbaar

noraplan lona is beschikbaar in een standaardassortiment van 24 verschillende basiskleuren. De twaalf neutrale grijs-, bruin- en beigetinten worden aangevuld met twaalf aantrekkelijke accentkleuren die vol, maar toch ook ingetogen zijn. Hierdoor zijn er bijna geen grenzen aan de vrijheid bij de vormgeving.

Meer weten over noraplan lona, vul het aanvraagformulier in en wij nemen vrijblijvend met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email