Beton tot in de kleinste hoekjes van het huis

Niko
Niko
Niko

Niko blijft inspireren. Op Batibouw 2015 presenteert het merk in Paleis 9, stand 205, een nieuwe schakelaar met beton-look én introduceert het zijn nieuwe app Switch Niko, waarmee je de Pure-schakelaars in augmented reality thuis kunt bekijken. Daarnaast heeft Niko natuurlijk ook een pasklaar antwoord op de Batibouw-thema’s 'Start to renovate' en 'Het slimme huis'.

 

1. Niko Pure concrete

De schoonheid van beton wordt vandaag doorgetrokken tot in de kleinste details. Niet alleen is beton populair als tijdloos bouwmateriaal, ook interieuritems als pennenhouders en lampenkappen voeren we vandaag uit in dit materiaal. Tijd voor Niko om aan zijn strakke Pure-reeks een schakelaar met beton-look toe te voegen.


Niko Pure concrete heeft alles in zich om uit te groeien tot een klassieker. Met zijn neutrale grijze kleur past de schakelaar goed bij zowat elke tint. Inspiratie nodig? Probeer de combinatie eens uit van Niko Pure concrete met de kleuren van het jaar 2015: Copper Blush, gekozen door verfspecialist Levis, of Marsala van kleurspecialist Pantone.

 

Niko heeft drie lijnen schakelaars: Original, Intense en Pure. Die laatste staat voor pure vormen en materialen. Het voorbije jaar breidde het assortiment uit van 10 naar 22 varianten, waarbij je kunt kiezen uit schakelaars zoals bamboo, Bakelite® en weathered steel. De nieuwe ontwerpen werden gekozen na een marktonderzoek bij 570 consumenten, architecten en interieurarchitecten. Een schakelaar met beton-look scoorde hoog in het onderzoek.

 

 

Niko Pure concrete

  • Beschikbaar in vijf varianten: enkelvoudig, dubbel horizontaal en verticaal, en drievoudig horizontaal en verticaal
  • Is 100% compatibel met Niko-materiaal van na 2006, dus makkelijk te vervangen bij verandering van het interieur

Bakelite® is a registered trademark of Momentive Specialty Chemicals GmbH

 

2. App Switch Niko

Niko lanceert op Batibouw een gloednieuwe app waarmee je al het schakelmateriaal uit de Niko Pure-reeks thuis eenvoudig visualiseert in augmented reality. Zo ontdek je op een eenvoudige en leuke manier welke schakelaar perfect in je interieur past.

 

 

Eerst download en print je via www.niko.eu/nlbe/switch-niko-app (vanaf midden februari) een contrastafbeelding van een Niko Pure-schakelaar. Bevestig de print op de plek waar je een stopcontact of schakelaar wenst, richt de camera van je tablet of smartphone naar het kaartje, kies tussen de 22 ontwerpen welke afwerking het beste past en bewaar je keuze. Je kunt niet alleen de kleur voor de afdekplaat aanpassen, maar ook die van de toets of het binnenwerk van het stopcontact. Selectie gemaakt en klaar for the real thing? Adressen van showrooms en installateurs vind je eveneens in de app.

  • De app Switch Niko is beschikbaar voor zowel Android als iPhone
  • www.niko.eu/nlbe/switch-niko-app (vanaf midden februari)

 

3. Start to renovate met Niko

Een van de drie thema’s van Batibouw dit jaar is Start to renovate. Verbouwen wordt in België vandaag sterk gepromoot. Zelfs met eenvoudige renovaties krik je het comfort, de energiezuinigheid en de waarde van je woning flink op. Omdat de meeste verbouwingen langer dan een jaar duren, is het gewoon belangrijk om er op tijd aan te beginnen. 


Werk je interieur tot in de puntjes af

Heb je een elektrische installatie van na 2006, dan biedt Niko je een heel eenvoudige upgrade aan: vervang gewoon je huidige schakelaars door een exemplaar in een kleurtje dat beter bij je interieur past. Het binnenwerk van het Niko-schakelmateriaal gebruik je immers voor elke afwerking, waardoor je een nieuw plaatje er eenvoudig op- of afklikt. Vandaag heb je bij Niko de keuze uit 31 ontwerpen, in tal van kleuren en materialen. Zo werk je je interieur tot in de puntjes af.

 

Een draadloze lichtschakelaar waar je maar wilt

Een bed of kast wordt door de jaren nogal eens verplaatst, en een muurtje is bij een renovatie al snel gesloopt. Vervelend is dan dat een lichtschakelaar op die manier buiten bereik valt of gewoon verdwijnt. Wist je dat Niko hier een eenvoudige oplossing voor heeft? Het gaat om een reeks draadloze schakelaars en dimmers. Die zien er precies zo uit als je andere schakelaars en werken even goed. Het verschil is dat je ze letterlijk overal kunt lijmen of monteren, zonder breekwerk. Ooit al gedroomd van een schakelaar op je bedrand waarmee je het licht uitschakelt? Met de draadloze toepassingen van Niko is dat perfect mogelijk.

 

4. Het slimme huis met Niko

Een ander thema op Batibouw dit jaar is 'Het slimme huis'. 2015 is het jaar waarin technologie dieper doordringt in onze woning. Met slimme apps en installaties maken we ons leven makkelijker, veiliger en meer op maat. Uit een enquête rond renovatie die Batibouw in 2014 uitvoerde bij zo’n 1 400 Belgen, blijkt dat iets meer dan 70 % van de respondenten aangeeft te renoveren om energie te besparen. 80 % verbouwt dan weer om het comfort en welzijn te verhogen. We willen ons goed voelen in onze woning. Bij een grondige renovatie of nieuwbouw is het bij die wensen zeker de moeite waard om Niko Home Control te overwegen.

 

Niko Home Control, comfortinstallatie voor thuis

Niko speelt in op de behoefte aan energiezuinigheid en comfort met Niko Home Control. Die comfortinstallatie voor thuis laat je toe om op een eenvoudige manier alle elektrische functies van je woning in de gaten te houden via een aanraakscherm aan de muur, of via je smartphone of tablet. Zo bedien je er je rolluiken mee vanuit je luie stoel, dim je de lichten voor een gezellige avond of sluit je er een videobuitenpost op aan om te weten wie er aan de deur staat.

 


Via het systeem hou je ook je energieverbruik actief in de gaten. Je kunt het systeem bovendien personaliseren. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen sferen zoals ‘tv-avond’, ‘diner zonder kinderen’ of ‘thuiswerkdag’. Met één druk op de knop bepaal je op die manier hoe hard de lichten mogen dimmen, of de rolluiken omhoog of omlaag blijven en hoe warm de verwarming mag staan.


Niko Home Control installeer je bij nieuwbouw of een grondige renovatie waarbij de elektriciteit vernieuwd wordt. In vergelijking met soortgelijke systemen is deze comfortinstallatie betaalbaar. Je kunt het systeem trouwens later makkelijk uitbreiden met extra functies.

 

 

TIP : Batibouw 2015 : Niko in paleis 9, stand 205

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email