Niko heeft voor zijn nieuwe videobuitenpost voor Niko Home Control een Red Dot Award - Product Design 2014 in de wacht gesleept. De jury evalueerde 4.815 inzendingen uit 53 landen. Alleen die producten die konden overtuigen met hun kwaliteitsvolle en innovatieve ontwerp werden beloond.

 

Strakke look, meer veiligheid

De nieuwe videobuitenpost van Niko is de mooiste van de markt: zijn strakke look, geringe dikte en zwarte kleur maken het toestel uniek - de perfecte bondgenoot voor elke moderne woning. Het apparaat is bovendien zo gemaakt dat het naadloos aansluit op je Niko Home Control-installatie. Op die manier geniet je van veilige extra’s. Zo zie je loepzuiver wie aan de deur staat. Belletje-trek kan nooit meer anoniem: zodra iemand op de bel duwt, maakt de camera een video-opname.

 

Red Dot Award: kwaliteitslabel voor design

De Red Dot Design-awards, een initiatief van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen, zijn uitgegroeid tot een internationaal herkenbaar label voor kwaliteit en hoogstaand design. De onderscheidingen worden uitgereikt in drie categorieën: Product Design, Communication Design en Design Concept. Op 7 juli 2014 ontvangt Niko de award in het bijzijn van 1.200 internationale gasten tijdens de Red Dot Gala en de Designers’ Night. De videobuitenpost krijgt dan ook een plaatsje in het Red Dot Design Museum Essen.

 

(c) Fotografie: Liesbet Goetschalckx – Architect: Anja Vissers