Bouwers en verbouwers merken het elke dag: traditionele elektrische bekabeling heeft zijn grenzen. Muren en plafonds openbreken, kappen en slijpen: het brengt overlast, extra werk en kosten met zich mee. Daarom blijft Niko inzetten op gebruiks- en installatiegemak met vier nieuwe draadloze toepassingen.

 

Flexibiliteit troef

Eindgebruikers zijn op zoek naar kwaliteitsvolle, betrouwbare en betaalbare oplossingen die de beperkingen van traditionele bekabeling opheffen. Die flexibiliteit krijgen ze met de draadloze toepassingen van Niko, voorzien van een bereik tot 100 meter in open veld en tot 30 meter binnenshuis. De bedieningen leg, kleef of installeer je waar je maar wilt. Ze zijn beschikbaar in alle Niko afwerkingen.

 

Extra sfeer, comfort en veiligheid

De nieuwe draadloze Easywave dimmer krijgt zijn plaats achter een traditionele drukknop of bij de te dimmen lamp. Hij dimt alle verlichting – ook dimbare led- en spaarlampen – zonder kap- of breekwerk of aanpassing van bekabeling. De draadloze Easywave raam- en deurcontacten schakelen verlichting automatisch in of uit bij het binnenkomen en buitengaan. Voor wie geen bekabeling voorzag voor een bewegingsmelder, is dit een gemakkelijke oplossing om het licht in de berging, garage, hal … automatisch te laten bedienen. Wie het licht wil schakelen bij het sluiten van de deur, plaatst gewoon een draadloze bediening bij.

 

Onbeperkt lichtschakelaars en -punten bijvoegen

Met de nieuwe Easywave ontvanger en Easywave driekanaalszender zijn moeilijkheden met lichtschakelaars verleden tijd. Zo maakt de Easywave driekanaalszender het mogelijk om een lichtkring te splitsen en zo extra energie te besparen. Een enkelvoudige drukknop wordt dan weer heel eenvoudig een tweevoudige schakelaar. Wie al een wisselschakeling heeft – maar het lichtpunt vanop een derde plaats wil bedienen – plaatst de ontvanger achter de wisselschakelaar en de extra bediening waar hij maar wilt. Als laatste, meer gekende, oplossing vervangt een Easywave ontvanger de schakelaar die achter een kast of bed verdween. Je kunt op verschillende plaatsen draadloze schakelaars toevoegen.

De nieuwe Easywave producten liggen bij de groothandel:
05-360: universele draadloze Easywave dimmer (enkelpolig, één kanaal)
05-361: draadloze Easywave ontvanger met 230V-wisselschakelcontact
05-362: draadloze Easywave driekanaalszender
05-363: draadloos Easywave deur- of venstercontact