Kabels in huis: één op drie ergert er zich blauw aan, zo blijkt uit recent onderzoek 'De ergernissen van een thuis'. Niko, producent van schakelmateriaal uit Sint-Niklaas, zoekt voortdurend naar oplossingen om van je (t)huis een comfortabele en nette plek te maken. Na introductie van het USB-stopcontact pakt het merk nu de zone achter de flatscreen aan. Met de nieuwe HDMI-aansluiting maak je eindelijk komaf met de warboel aan kabels in je mediazone.

 

Waar je vroeger je video met een analoge scartkabel aansloot, transporteren we geluid en beeld vandaag digitaal met een HDMI-kabel. Voor settopbox (digicorder), spelconsole of computer: de verbinding met je flatscreen loopt altijd via een HDMI-kabel. Bij flatscreens die aan de muur hangen, heb je dan ook altijd ergens wel een draad die storend in het zicht hangt. 

 

De nieuwe HDMI-aansluiting van Niko verstop je eenvoudig achter je flatscreen. De HDMI-kabel loopt dan achter je muur door naar het tweede punt, waar je je settopbox, spelconsole of computer connecteert.

 

Niko ontwikkelde 2 varianten. Beide hebben ze aan de voorzijde een HDMI-aansluiting. Aan de achterzijde kiest de installateur voor een schroef- of HDMI-connector. In een valse wand, kantoor- of televisiemeubel garandeert de HDMI-naar-HDMI-aansluiting een vlotte aansluiting. Moet de HDMI-kabel door een leiding? Dan is de HDMI-naar-schroefaansluiting de beste oplossing: de installateur knipt aan één zijde van de kabel de HDMI-connector af en sluit de draden op de schroefconnector aan.

 

Specificaties

  • De HDMI-aansluiting is beschikbaar als :
    • contactdoos met HDMI-naar-schroefaansluiting: ref. 1XX-69416
    • contactdoos met HDMI-naar-HDMI-aansluiting: ref. 1XX-69417
  • Verkrijgbaar in alle afwerkingen van Niko (Pure, Intense & Original).
  • Beschikbaar vanaf 7 januari 2014.