Bouw je eigen gevel zeven keer sneller

Nelissen Steenfabrieken
Nelissen Steenfabrieken

Speed Building System lanceert een kliksysteem dat een buitenmuur zonder mortel en lijm opbouwt. Dit maakt bouwen sneller, eenvoudiger en efficiënter. Deze innovatie zal menig bouwheer verbazen, want bouwen wordt kinderspel. Steenfabrieken Nelissen is partner in deze Belgische innovatie en biedt mee de speciaal ontwikkelde gevelstenen aan in dit totaalconcept, waarmee je je gevel opbouwt in een mum van tijd.

Hoe werkt het?

Aangepaste gevelstenen, binnenmuren en spouwankers vormen nog steeds de basiscomponenten, maar de opbouw van de muur gebeurt anders dan vroeger. De gevelsteen wordt op een verbindingsstuk of insert geklikt waardoor de muur als het ware in elkaar wordt geklikt. Deze Belgische innovatie heeft als grote pluspunt dat het plaatsen van een muur zeven keer sneller gaat dan vroeger.

Het is zo’n kinderspel, dat iedereen aan de slag kan met dit snelbouwsysteem, ook de bouwheer. Geen water of mortel nodig, gewoon klikken. Daarbijkomend is het weersonafhankelijk.

Steviger dan traditioneel optrekken van een gevel

Het kliksysteem werkt uiterst precies en klikt enkel recht. De inserts van het snelbouwsysteem zijn getest op stabiliteit en stevigheid en zijn dubbel zo sterk als de duw- en trekkracht die mortel aankan.

Geen mortel, lijm of water nodig

Een bijkomend voordeel is dat dit systeem niet te kampen heeft met uitbloeiingen, die veroorzaakt worden door het gebruik van mortel, lijm en water. De gevel wordt opgebouwd met uitzicht van dunne, open voeg, wat esthetisch beantwoordt aan de vraag van de markt en anderzijds de gevel een uitstekende verluchting (snel opdrogen na regen, minder hechting vuil) biedt. Het isoleren is voorzien in kwaliteitsgerichte korrelisolatie met onderlinge verlijming, in dikte en met vochtregulering volledig volgens de huidige EPB normen. 

Wilt u meer informatie over dit “klik”-snelbouwsysteem? Laat uw gegevens achter en wij nemen met u contact op zodat u spoedig kan starten met uw nieuw-, aan- of bijbouw. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email