Revolutionaire zonlicht reflecterende coating zorgt voor stevige energiebesparing

NCK Europe B.V.
NCK Europe B.V.
NCK Europe B.V.

Om klimaatdoelstellingen en een ideaal leef comfort te combineren, zet de bouw volop in op een betere isolatie, hogere luchtdichtheid,… Maar een energie-efficiënte investering die nog al te vaak over het hoofd gezien wordt, is de simpele toepassing van een zonlicht reflecterende coating op de buitenoppervlakken van het gebouw. Zo’n coating zorgt ervoor dat de buitenwarmte grotendeels weerkaatst wordt en veel minder doordringt in het gebouw. De behoefte aan mechanische koeling neemt sterk af, de energierekening haalt opgelucht adem en ook de CO2 uitstoot daalt daardoor fors.

Nieuwe technologie zorgt voor sterke verbetering van energiebesparende eigenschappen

Sinds kort is er een nieuwe zonlicht reflecterende coating op de Europese markt: Adgreencoat®. Door toepassing van nanotechnologie slaagden Japanse onderzoekers erin om een coating te ontwikkelen die het zonlicht voor 97% reflecteert. Dat is een stuk hoger dan de 83% reflectie bij courant gebruikte energiebesparende coatings, waardoor de besparingen op de energierekening nog verder oplopen. Het product is milieuvriendelijk, niet-toxisch en kent een levensduur van minimaal 10 jaar.

Omwille van de performante eigenschappen kent het product in vele gevallen een korte terugverdientijd en is het interessant voor zowel residentiële als commerciële gebouwen maar ook voor industriële gebouwen waar een lage temperatuur van belang is.

Wens je meer informatie over deze revolutionaire energiebesparende  zon-reflecterende coating? Vul dan bijgevoegd formulier in en je ontvangt detailinformatie over dit product, samen met enkele uitgewerkte case studies waarin Adgreencoat® succesvol toegepast werd.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email