Mosa Quartz, ongeglazuurde wand- en vloertegel zet pure keramiek in de kijker

Mosa
Mosa
Mosa

Zanderige korrels en kristalachtige deeltjes, in wisselende kleurnuances. Weinig collecties doen de charme van pure keramiek zo goed uitkomen als de Quartz-collectie van Mosa. Deze ongeglazuurde tegel speelt met licht en structuur en creëert een levendige vloer met verhaal. Zowel binnen als buiten, want Mosa Quartz trekt zelfverzekerd alle registers open. Zo kan je eens te meer, in jouw stijl, keramiek beleven als een meesterlijk materiaal.

Reliëf versus vlak

Mosa Quartz staat voor een wereld van ideeën, stuk voor stuk in een rijke verschijningsvorm. Met deze collectie reikt de keramiekspecialist je meteen ook een volledige oplossing aan – esthetisch en functioneel. Quartz is verkrijgbaar in twee oppervlakken. De vlakke tegels, met hun zanderig aandoende korrels en kristalachtige deeltjes in wisselende kleurnuances, stralen pure keramiek uit. Ze zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte. De tegels met reliëfstructuur zijn dan weer robuuster van karakter. Stroever ook, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor buitentoepassingen en vochtige ruimtes zoals keuken en badkamer. Zelfs binnen en buiten verbinden, is geen probleem. Je kan de keramische tegel strak doorleggen, wat het ruimtegevoel alleen maar vergroot.

Stoer versus subtiel

Niet alleen de twee soorten oppervlakken, ook de verschillende maten en kleuren bepalen mee de sfeer. Je kan spelen met combinaties van stroken. Ook leent Quartz zich perfect om smalle tegels met grotere formaten af te wisselen, in een verschillende tint zelfs. Je creëert extra diepte en kan de esthetiek van een ruimte maximaal uitspelen. Voor een subtiel levendig effect, stelt Mosa bij deze collectie een aantal nieuwe legpatronen voor. Tel daarbij de neutrale en aardse, warme tinten, en je krijgt meteen een nieuwe kijk op wanden en vloeren. Fan van een stoerdere look, zonder te opdringerig aanwezig te zijn? Ook dan is Mosa Quartz jouw tegel: je krijgt als het ware een stukje pure, ongerepte keramiek met een royaal gevoel en luxueuze afwerking.

Degelijk & duurzaam

De collectie Mosa Quartz heeft een hoog afwerkingsniveau, beschikt over geslepen kanten en kan met een minimale voeg van 2 mm worden gelegd. Deze keiharde tegels bestaan bovendien voor 20% uit recyclingmateriaal, zijn milieubewust geproduceerd en voldoen aan de strenge Mosa-kwaliteitsnormen. Daardoor zijn ze oersterk, kleurecht, kras- en slijtvast, water-, weer- en vorstbestand. De collectie heeft het Cradle to Cradle® Silver-certificaat.

Praktische info Mosa Quartz

  • Materiaal:  keramiek
  • Afmetingen: 5 x 60, 10 x 60, 20 x 60, 30 x 60, 60 x 60 cm
    10 x 90, 20 x 90, 30 x 90, 45 x 90, 60 x 90, 90 x 90 cm
  • Kleuren: chalk white, basalt grey, anthracite black
    sand beige, agate grey, morion brown
  • Afwerking: vlak of met reliëfstructuur
  • Certificering: Cradle to Cradle® Silver
  • Richtprijs: vanaf 90 euro/m2 voor afmeting 60 x 60 cm
­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email