Een kleine 30 kg per m weegt de nieuwe betondakpan van BMI Group

BMI Monier
BMI Monier
BMI Monier

Aerlox, een nieuwe lichtgewicht betonnen dakpan, laat zich kenmerken door zijn open structuur en bijgevolg zijn gewicht: minder dan 30 kg per m². Het afwisselen van kleine holtes en hoogwaardig cement maakt de dakpan veel lichter dan de gewone betonnen dakpan die gemiddeld 42 kg/m² weegt.

Voordelen op een rij

De dakdekker bespaart aanzienlijk op de dakconstructie. Op vlak van transport kunnen meer dakpannen geladen worden en naar de bouwwerf worden gebracht.

Ook qua milieubelasting telt de betonnen dakpan omdat de dakpannen niet gebakken worden, maar enkel hoeven te drogen. Dit type dakpannen neemt daarnaast 10 tot 15% van de emissie dat ontstaan is tijdens de productie zelf opnieuw op. Bovendien kunnen betondakpannen aan het einde van hun levenscyclus opnieuw gerecycleerd worden, wat bijdraagt tot de circulaire economie. 

Getest in eigen wind- en regentunnel

Alle producten van de BMI Group worden uitvoerig getest in de eigen wind -en regentunnel in het Technische Centrum in Duitsland. Dit is uniek in de dakensector. “We simuleren diverse weersomstandigheden en het effect ervan op de producten wordt weergegeven. Voor elk nieuw product wordt een afzonderlijk testprogramma samengesteld waarbij de bestendigheid getest wordt ten opzichte van diverse weersomstandigheden die waar ook ter wereld kunnen voorkomen”, zegt Caroline van Ijken. Deze testen vereisen wel een gedetailleerde kennis van het lokale klimaat. Daarom beschikt het Technisch Centrum van BMI Group over een eigen netwerk van weerstations in 8 landen verspreid over de planeet. Alleen als het product deze tests doorstaat in al zijn facetten wordt het op de markt gebracht. De kwaliteit is zodanig verzekerd dat een garantieperiode van 30 jaar geldt op alle dakpannen, waarbij BMI Group waarborgt dat de pannen vorstbestendig, waterdicht en bestand zijn tegen breuk volgens de daarvoor geldende Europese normen.

Wilt u graag meer informatie omtrent Aerlox? Vul het formulier in en BMI Group stuurt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email