De SL-familie, wat staat voor Single Line, van Modular Lighting Instruments is de uitgebreidste profielenfamilie van het merk, met exemplaren van amper 26,5 tot 149 mm breed. Het merk breidt stilaan het assortiment uit met een dedicated lespin-off: de SLD-familie, met de D van dedicated. In deze familie zit de ledverlichting al ingewerkt in het profiel. Dat levert fijnere afwerkingsmogelijkheden op. Door de keuze van specifieke componenten hebben de profielen zowel in de ledstrips, ledlijnen als eyeball-spot een consistentere lichtkleur. De SLD-familie telt momenteel twee armaturen: SLD75 (75 mm breed) en de nieuwe SLD50 (50 mm breed).

De verlichtingsprofielen zijn veelzijdig en toepasbaar in zowel kantoor- of hotelomgevingen als in privéwoningen.

Natuurlijke lichtbeleving met lage verblindingswaarde

De SLD-familie is uitgerust met ledstrips voor de opwaartse verlichting, en proprietary ledlines voor de neerwaartse verlichting. Beiden hebben een CRI van 90, wat instaat voor een heel neutrale, natuurlijke lichtbeleving. Qua kleurtemperatuur kun je kiezen voor de ideale werktemperaturen van 3 000 en 4 000 K, of (nieuw) ook voor het warmere 2 700 K.

De SLD50 in combinatie met de nieuwe prismatische diffuser behaalt zelfs zonder dimmen een lage verblindingswaarde (UGR 16), wat de armatuur ideaal maakt voor de kantooromgeving.

Geïntegreerde richtbare spot: 30° oriënteerbaar en 360° roteerbaar

Ledlijnen maak je veelzijdig door er enkele richtbare spots in te verwerken. Handig om een object aan te stralen of als gericht werklicht. Maar dunne ledlijnen zijn vaak moeilijk om in een krachtige, esthetische spot te verwerken. Speciaal voor de SLD50 ontwierp Modular Lighting Instruments de gloednieuwe Eyeball, een kleine, maar extrakrachtige en richtbare spot. De strafste van het merk tot nog toe. Deze Eyeball is 30° oriënteerbaar en 360° roteerbaar, en zit voor drievierde verwerkt in het profiel.

Ultrafijne afwerking

Modular besteedde veel aandacht aan de afwerking van de SLD-profielenfamilie. Zo heb je de keuze tussen twee diffusers: een traditionele van polycarbonaat of een prismatisch model, vooral geschikt voor kantooromgevingen omdat die verblinding nog beter tegengaat. De diffuser van polycarbonaat kun je als inbouw (poly in), of als opbouw verkrijgen (poly out). De eindplaatjes zijn nu van gegoten aluminium in plaats van plaatmetaal. Daardoor zijn er geen visueel storende schroeven meer nodig om ze te installeren. De eindplaatjes zijn ook iets dunner, wat in combinatie met de dunne behuizing een strakker resultaat geeft. Dankzij de connectiestukken van 90° en 180° krijg je eindeloze lichtlijnen, heel de ruimte rond.

Lichtarmaturen tot zes meter

Goed om te weten is dat de diffusers nu tot zes meter in plaats van twee meter lengte verkrijgbaar zijn. Dat is niet alleen goedkoper, voor lange lichtstraten betekent dat ook minder visuele onderbrekingen.

Technische specificaties SLD50

  • Met een witte of zwarte structuur of van geanodiseerd aluminium. RAL-kleuren op aanvraag
  • Voor plafond- en muurbevestiging
  • Plaatsing: inbouw, opbouw of gependeld
  • 2700, 3000 of 4000 K, CRI 90
  • UGR16 in combinatie met prismatische diffuser