Hoe de ventilatieleidingen proper en zuiver houden?

Volgens de energieprestatienorm zou elke nieuwe woning maar ook elke volledig gerenoveerde woning moeten worden uitgerust met een ventilatiesysteem. Wie kiest voor een type D ventilatiesysteem vraagt zich vaak af hoe hij het ventilatiesysteem proper kan houden om een gezonde luchtkwaliteit te garanderen. “Met filters natuurlijk!”. Ja, maar hoe zit het met de leidingen? Vaak worden deze vergeten en ook daar hoopt zich stof op.

MOBBIT is een ingenieus systeem. Men denkt vaak dat er een technologisch wonder nodig is om een probleem op te lossen. Maar deze gepatenteerde uitvinding wijst erop dat vooral “brains” nodig zijn. MOBBIT is een soort van bicomponente microvezel-dweil met noppenstructuur, die de kanalen helemaal zuivert. Met een sopje van water en detergent maakt u de leidingen schoon. Zijn het nu grondbuizen of binnenleidingen... het maakt niet uit.

Hoe werkt het systeem?

De opbouw van het kanalennet, de diameter en de lengte van de verschillende leidingen bepalen welk type MOBBIT en welke systeemonderdelen noodzakelijk zijn. Voor elk type opbouw bestaat een oplossing.

MOBBIT bestaat uit synthetische noppen. Zelfs geribbelde buizen zijn geen probleem om proper te krijgen dankzij de noppenstructuur en het capilair effect van de noppen. Het systeem maakt niet gebruik van borstels of ronddraaiende bewegingen waardoor de leidingen niet belast worden. Het voortdurende contact tussen de MOBBIT en de kanaalwand garandeert een grondig gereinigde wandoppervlak.

Met behulp van een traditionele stofzuiger wordt een touw in het kanalennet getrokken. Aan het touw hangt de MOBBIT die zelf gedrenkt is in een sopje. Het reinigen gebeurt van ventiel naar ventiel en door meermaals de MOBBIT door de leidingen te trekken tot het spoelwater helder is, zijn de leidingen proper. Toezichtluiken en het demonteren van onderdelen van het leidingennet zijn door deze werkwijze niet meer nodig.

Voor de installateur betekent dit een enorme tijdswinst en groot gebruiksgemak. Grote stofzuigers en kabelhaspels nemen geen plaats meer in de bestelwagen. In minder dan 5 minuten ben je klaar om te starten met de reinigingswerken. 

Wilt u meer informatie over MOBBIT? Vul dan het formulier in en MOBBIT neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email