In de ons omringende landen staan ze een stuk verder wat gevelisolatie betreft. Maar in België maken we snel een inhaalbeweging, als het aan verfspecialist MATHYS® ligt. Het nieuwe systeem Murtherm® is dan ook een handig totaalpakket dat op drie vlakken scoort: minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot én een fraaiere gevel. Met dit innovatieve product schrijft MATHYS® een duurzaam vervolg op zijn expertise in waterdichte gevels.

 

Murtherm®, totaalpakket voor gevelisolatie

In Frankrijk en Duitsland blijft de markt van gevelisolatie sterk groeien, en ook België raakt stilaan overtuigd van het belang van een duurzame gevelisolatie. Als pionier en één van de enige verfproducenten lanceert MATHYS® een totaalpakket voor thermische gevelisolatie: Murtherm®.

Het systeem bestaat uit isolatiepanelen, lijm en afwerkingspleisters (fijn, medium) en kan een uitstekende energie-efficiëntie voorleggen. Niet alleen besparen gebruikers op hun factuur door een lager energieverbruik, ze dragen ook bij tot een beter milieu door de CO2-uitstoot te beperken. Bovendien krijgen gevels een nieuwe look door de vele afwerkingsmogelijkheden.

Met Murtherm® – een innovatieve aanvulling op Murfill®, een referentie in gevelwaterdichting – mikt MATHYS® zowel op de markt van nieuwbouw als renovatie. De gunstige isolatiesubsidies van vandaag zijn alvast een mooie stimulans voor de lancering van het product.

 

 

 

Murfill® biedt nu een totaalpakket voor waterdichting dankzij Murtherm®

De waterdichte muurverven Murfill® van MATHYS® zijn sinds jaar en dag dé referentie voor het bekleden en waterdicht maken van gevels. Dat bewijzen testrapporten in erkende laboratoria, maar vooral de miljoenen vierkante meters succesvolle applicaties wereldwijd. In alle klimaten en weeromstandigheden – hitte of kou, droogte of vochtigheid, een agrarische, industriële of stedelijke omgeving – bewijst Murfill® dezelfde doeltreffendheid.

De unieke Murfill®-formule haalt het beste uit verschillende systemen. Zo zorgt de combinatie van verschillende bindmiddelen voor een homogeen product dat waterafstotend, waterdicht en waterdampdoorlaatbaar is. De plastificeermiddelen geven blaasjes, haarscheurtjes en vervorming geen kans. En de pigmenten en vulstoffen beschermen optimaal tegen vervuiling en verkleuring.

 

MATHYS® biedt drie producten, voor nieuwbouw, renovatie of onderhoud van woningen:

  • Murfill® Waterproofing Coating: een elastische, scheuroverbruggende en waterdichte gevelbekleding die muren beschermt tegen barsten, veroudering en beschadiging. Met een microporeuze structuur om de muren te laten ademen.
  • Murfill® Quartz: een soepel waterdichtingsmembraan met een fijne kwartsstructuur dat gebarsten of oneffen muren waterdicht maakt en verfraait.
  • Murfill® Renovation Paint: een matte, duurzame en blijvend elastische renovatieverf. Geeft een decoratieve toets aan de gevel, maskeert oneffenheden en herstelt blijvend haarscheurtjes. Ideaal voor renovatie en decoratie van historische en nieuwe gebouwen.

 

Vraag alvast meer informatie aan via de oranje knop hieronder.