Snelle regeling van de glaspanelen

Het systeem is voorzien van een 2-dimensionaal regelsysteem omdat de geharde glaspanelen niet altijd even vlak zijn. Elk glaspaneel beschikt over 2 regelstukken die de bovenste glasrand in de hoogte, naar buiten en naar binnen kunnen regelen.

 

Het doel van het 2-dimensionale regelen is om de bovenste glasrand op een zeer gemakkelijke manier uit te lijnen ten opzichte van de andere panelen. De regeling is traploos en kan dus in geljk welke stand geblokkeerd worden. Alle regelschroeven zijn aan de binnenzijde bereikbaar.

 

Multifunctionele en zeer gemakkelijke plaatsingsmethode

Het gehele systeem kan van op de binnenzijde van het balkon of trap gemonteerd worden. Stellingen, werkliften of ladders zijn niet nodig, want het glas wordt pas als laatste geplaatst. De speciaal ontworpen beugels maken het mogelijk om het basis profiel horizontaal en verticaal traploos te regelen. Deze speciaal ontworpen beugels hebben nog een extra voordeel: het symmetrische basisprofiel is monteerbaar in alle vloersystemen.

 

 

Multifunctionele add-on profielen voor een esthetische afwerking

  • Het aansluitfprofiel binnen (M12005) sluit de bovenste opening aan de binnenzijde. Het profiel dient ook als steun voor de vloerbekleding.
  • Het aansluitprofiel buiten (M12004) maakt de overgang van de buitenste bekleding (natuursteen, metalen platen, gipskarton,…) met het basisprofiel. Dit profiel kan zowel aan de binnen- als de buitenzijde worden aangebracht.
  • Bevestigingsprofielen voor de buitenste bekleding (M12007) zijn voorzien van een groot lijmoppervlak waardoor de buitenste bekleding verlijmd kan worden aan de profielen. Deze profielen worden in of uit het basisprofiel geclipst.

 

BostonGlassRail from MaeneRailings on Vimeo.

 

Geschikt voor buitentoepassingen in maritiem klimaat

Ook aan de kust kan de Boston glasleuning worden gebruikt. Alle aluminium profielen kunnen als volgt behandeld worden:

  • Alle aluminium profielen zijn ofwel geanodiseerd op 20 micron ofwel voorzien van 1 laag poedercoating ofwel voorzien van 1 laag epoxyprimer en 1 laag polyesterpoeder en gebeitst tot op 2gr/m².
  • Het regelsysteem is gemaakt uit een zeer hoogwaardig roestvaststaal.
  • Alle nodige afwateringsgaten zijn voorzien.
  • Als glaspanelen gebruikt men best glas met thermoplastisch polymeer met ionische bindingen als tussenlaag (geen PVB). Deze tussenlaag is vocht bestendig, zodat het glas niet moet worden voorzien van U-profielen.