Slim energiemanagement met Loxone

LOXONE
Loxone Smart Home Energy saving womanA
LOXONE

Energiemanagement is de combinatie van alle maatregelen die ervoor zorgen dat een vereiste prestatie wordt bereikt met een minimale energie-input. De energie-efficiëntie wordt verhoogd om het particuliere of operationele energieverbruik duurzaam te doen dalen. De belangrijkste doelstelling van energiemanagement is het verhogen van het eigen verbruik, d.w.z. het optimale gebruik van zelf geproduceerde energie – meestal uit een PV-installatie zoals zonnepanelen. Een intelligent energiemanagementsysteem helpt om dit doel te bereiken.

Belang van energiemanagement

Een efficiënt energiemanagement levert een heel belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu en klimaat, dit door het opsporen en benutten van het energiebesparingspotentieel. Bovendien zal het kritische belastingspieken vermijden. Het is echter niet alleen het milieu dat wordt beschermd – een hogere energie-efficiëntie zal namelijk ook je energiekosten aanzienlijk doen dalen.

Hoe werkt energiemanagement met Loxone?

De Loxone Miniserver regelt de intelligente verdeling van energie in jouw slim gebouw, dit afhankelijk van de stroomproductie, vraag en prioriteit. Het doel is altijd om het zelfverbruik te verhogen zonder het elektriciteitsnet te overbelasten.

Zonder al te technisch te gaan, zorgt de Energiemanager van Loxone ervoor dat de energie die op dat moment wordt geproduceerd, optimaal wordt ingezet. Zo kunnen verschillende verbruikers met verschillende prioriteiten worden aangestuurd. Concreet betekent dit dat wanneer er meer stroom wordt geproduceerd dan er op dat moment wordt verbruikt, bepaalde verbruikers automatisch geactiveerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het opladen van een elektrische wagen of het inschakelen van huishoudtoestellen. De stroom die op dat moment wordt opgewekt gaat dus niet verloren. Niet alleen slimme huishoudtoestellen kunnen geïntegreerd worden, ook “domme” apparaten, zoals een warmwaterboiler. Gebruik de energie voor de waterboiler zodat alles volledig gebruiksklaar is tegen de avond wanneer je warm water nodig hebt.

Energie­monitoring

Eigen productie, eventuele batterijopslag, netvoeding, verbruik en nog veel meer. Dankzij Loxone worden alle relevante gegevens van het intelligente energiemanagementsysteem gevisualiseerd in een handige energiemonitoring. Deze kunnen op elk moment en vanaf elke locatie bekeken worden. Gedetailleerde en individuele statistieken leveren nuttige informatie op en maken het mogelijk verdere energiebesparingsmogelijkheden op te sporen en de energie-efficiëntie verder te optimaliseren.

Uitgebreide functionaliteiten

Naast het slim inzetten van de energie die op dat moment wordt opgewekt (ook als je niet thuis bent!), zorgt de Loxone Miniserver voor nog talrijke andere energiebesparende maatregelen:

  • Automatische zonwering om in de zomermaanden passief te koelen en in de winter de binnenvallende zonnestralen optimaal te benutten
  • Individuele ruimteregeling op basis van aanwezigheid: ruimtes worden alleen maar verwarmd wanneer dat nodig is en elke ruimte heeft een aparte comforttemperatuur
  • Uitschakelen van stand-by apparaten om zo het sluipverbruik te verlagen
  • Gebruik van duurzame en energiezuinige LED verlichting
  • En zoveel meer …

Impact op jouw E-peil

Ten slotte hebben veel van deze functionaliteiten een positieve impact op jouw EPB dossier. Automatische zonwering, op aanwezigheid gestuurde ventilatie, LED verlichting … zullen naargelang het residentiële of commerciële karakter van het gebouw bijdragen aan het doen dalen van het E-peil.

En nog zoveel meer!

Uiteraard is het intelligente energiemanagement dankzij de Loxone Miniserver slechts een klein deel van wat Loxone te bieden heeft. Wil je graag eens zelf beleven wat de verdere mogelijkheden zijn? Maak dan snel een gratis en vrijblijvende afspraak voor een Experience Tour in de demowoning in Nijlen. Daar kan je met jouw eigen zintuigen beleven dat Loxone zorgt voor meer eenvoud, comfort en energie-efficiëntie.

Wens je meer te weten over het energiemanagement van Loxone? Vul het het formulier in en Loxone neemt vrijblijvend contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email