Valena Next van Legrand, de nieuwe schakelaar met of zonder connectiviteit

Valena2

Eind 2018 kondigde Legrand de fusie met Netatmo aan. Hieruit groeide een nieuw schakelmateriaal met heel wat troeven: ValenaTM Next. ‘Valena Next with Netatmo’ is een functionele, intuïtieve oplossing voor draadloos schakelen en gepersonaliseerde scenario’s. Het systeem maakt van elke klassieke elektriciteitsinstallatie in de woning in geen tijd een geconnecteerde installatie en doet dit zonder dat daarvoor de bestaande bekabeling moet vervangen worden of enige software is vereist.

Kenmerkend is de flexibiliteit

Het is tegelijk ook een evolutief systeem, met de nodige flexibiliteit om bedieningen te verplaatsen wanneer bijvoorbeeld de gezinssituatie verandert of om de geconnecteerde installatie uit te breiden naar andere kamers in functie van het beschikbare budget. Wie kiest voor ‘Valena Next with Netatmo’, kiest voor flexibele én betaalbare connectiviteit. En voor controle over de woning, thuis of vanop afstand. De bediening van ‘Valena Next with Netatmo’ gebeurt via de Home + Control App, via vocale assistent en uiteraard ook via schakelaars.

Schakelmateriaal klaar voor het geconnecteerde huis

Naast de geconnecteerde versie bestaat ook het klassieke schakelmateriaal Valena Next. Een combinatie van beide vormt een harmonieus geheel en is dus perfect mogelijk. Valena Next brengt meerwaarde in de hedendaagse woning, ook wanneer die niet geconnecteerd is. De strakke vormgeving van de afdekplaten - uitermate recht tot in de hoeken - en de monochrome uitvoering in wit, aluminium of zwart, waarbij de toets één mooi geheel vormt met de afdekplaat, introduceren tijdloze elegantie in elk interieur. Voor de bewoner die gaat voor een iets gewaagder design, brengt Legrand nog vijf andere uitvoeringen, telkens combinaties van de kleuren wit, zwart en aluminium met een boord in chroom, koper of roze goud. Het geheel creëert een speciaal optisch effect waarbij de afdekplaat voor de wand lijkt te zweven.

Vlakke contactdoos

Wat functies betreft onderscheidt Legrand zich met zijn gepatenteerde vlakke contactdoos, een troef op vlak van esthetiek en design. De vlakke contactdoos is er ook met geïntegreerde USBoplaadpoort, naast uitvoeringen met dubbele USB-poort (type A) en gecombineerde USB-poort (type A+C). Ten slotte zijn er ook nog de dubbele en drievoudige voorbekabelde contactdozen, waar gebruiksgemak en tijdswinst centraal staan. Men hoeft niet meer door te lussen van de ene contactdoos naar de andere, wat vaak een tijdrovende bezigheid is. Bovendien zijn ze uitgerust met handige steekklemmen, waardoor de montage nog sneller en eenvoudiger verloopt. De voorbekabelde contactdozen bestaan in standaard- en in vlakke versie.

Wilt u graag meer weten over Valena Next van Legrand? Vul het formulier in en Legrand bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email