Met de overname van Netatmo vergroot Legrand zijn aanwezigheid in het Internet of Things. Netatmo is een toonaangevend Frans smart home-bedrijf, opgericht in 2011, dat eenvoudige, stijlvolle en slimme oplossingen ontwikkelt om de veiligheid en het comfort rondom en in het huis te verbeteren. Enkele voorbeelden zijn: de slimme thermostaat, een intelligente binnenhuiscamera en een luchtkwaliteitsmeter.

Via partnership-programma’s “with Netatmo” werkt Netatmo samen met bedrijven in de bouwsector, die zich richten op de thuisinfrastructuur. In 2015 werd Legrand reeds aandeelhouder van Netatmo. Netatmo en Legrand werkten samen om enkele connected home management-oplossingen te ontwikkelen, zoals Céliane with Netatmo en Living Now with Netatmo.

Kijk hier hoe Netatmo de slimme schakelaar Céliane van Legrand uitwerkte:

“De acquisitie van Netatmo door Legrand helpt smart homes te realiseren, samen met ons doel om onze oplossingen door zoveel mogelijk mensen te laten gebruiken. Onze teams blijven nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten updaten met dezelfde zorg om onze gebruikers de beste smart home-ervaring te bieden.”

Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo

De acquisitie van Netatmo, waarvan het merk geïntegreerd wordt in het portfolio van Legrand, maakt het voor de Legrand mogelijk om zijn aanwezigheid in de smart home-markt te verstevigen en de ontwikkeling van het Eliot-programma voor geconnecteerde oplossingen te versnellen.

“Legrand is verheugd om Netatmo’s teams te verwelkomen, na hun talent en energie te hebben ervaren tijdens het zeer vruchtbare co-ontwikkelingsproject dat heeft geleid tot succesvolle lanceringen van Céliane with Netatmo, Living Now with Netatmo en dooxie with Netatmo. De gezamenlijke expertise in IoT van Legrand en Netatmo maakt het mogelijk om de ontwikkeling van onze geconnecteerde hoogwaardige oplossingen te versnellen.”

Benoît Cocquart, Chief Executive Officer van Legrand

Legrand besloot daarbovenop om Fred Potter, de oprichter en CEO van Netatmo, aan te stellen als Chief Technology Officer van het Eliot-programma. Dit toont aan dat Legrand wel degelijk het belang van IoT in de toekomst inziet. De 130 ingenieurs van Netatmo worden samengevoegd met de R&D-teams van Legrand. Op deze manier wordt de expertise van Netatmo op een perfecte manier geïntegreerd in de organisatie van Legrand.

Wil je graag kennis maken met de reeds geconnecteerde oplossingen die vandaag al aangeboden worden door Legrand? Bekijk dan het aanbod via deze link.