Drie nieuwe standaardtypes in laagspanningsverdeelborden conform IEC 61439

Legrand Group Belgium
Legrand Group Belgium
Legrand Group Belgium

Het bestaande XL³-gamma van Legrand groeide de voorbije jaren uit tot een marktreferentie. Vandaag komt Legrand met een nieuwe aanvulling op dit assortiment. XL³-S is een range systeemverdeelborden die bij een grote meerderheid van de installaties zonder specifieke technische voorwaarden, toegepast moet kunnen worden.

“Met deze nieuwe range bieden we tertiaire laagspanningsborden aan op maat van minder verregaande uitvoeringsvereisten. De S in XL³-S staat dan wel voor standaard, maar het betekent geenszins dat deze borden minderwaardig zijn aan de Premium-modellen binnen het XL³-gamma. Het is gewoonweg de meest economische oplossing zonder in te boeten aan kwaliteit.”

Dimitri Van Den Heuvel, product manager bij Legrand

In vele gevallen is het immers niet nodig om bijvoorbeeld het bord te bouwen volgens een scheidingsvorm 2 of hoger of om vermogenapparaten te voorzien in uitrijdbare versie of met achteraansluitingen. Het gamma XL³-S bestaat uit drie types en wordt in twee fases gelanceerd. Momenteel zijn dit de XL³-S 160 en XL³-S 630, januari 2018 volgt dan nog de XL³-S 4000 voor toepassing in grote tertiaire en industriële installaties.

Standaardgamma, tal van mogelijkheden

De nieuwe verdeelborden kunnen vanzelfsprekend gebouwd worden om te voldoen aan de internationale norm IEC 61439. Anders dan bij XL³, zijn de rechtopstaande XL³-S 160 en 630 voorgemonteerd, wat bij de montage heel wat tijdwinst oplevert.

Naar energieverdeling toe werd ook voor dit gamma een ruim assortiment van standaardrailsystemen ontwikkeld voor koperen of aluminium railstellen. Indien de klant opteert voor ons geoptimaliseerd verdeelsysteem  met onder andere geprefabriceerde aansluitsets dienen we hem door te verwijzen naar ons Premium gamma XL³. Optimalisatie van het aantal referenties is trouwens een bewuste aanpak van Legrand die ook hier consequent wordt gevolgd, met toebehoren die zoveel mogelijk gemeenschappelijk gehouden worden om het aantal referenties te beperken.

XL³-S 160 voor domotica in residentiële projecten

De XL³-S 160 wordt aangeboden als metalen uitvoering, met een capaciteit van 24 of 36 modules per rij en als inbouw- of opbouwversie. Mede door zijn uitvoering tot 8 rijen maakt dat deze kast een zeer grote capaciteit biedt (tot 288 modules). Dergelijke laagspanningsverdeelborden zijn aangewezen bij grote residentiële projecten (villa’s, domotica), klein tertiair en als onderverdeelbord in grote installaties.

XL³-S 630 voor tertiaire en industriële projecten 

De nuttige ruimte binnenin de XL³-S 630 werd geoptimaliseerd zodat veel meer producten geïnstalleerd kunnen worden binnen dezelfde afmetingen. Dit bord is er in drie breedtes. Naast die met 24 en 36 modules, werd ook een extra breedte met 16 modules toegevoegd, die volledig functioneel is en dus kan uitgerust kan worden met diverse apparaten. De kasten zijn beschikbaar in een hoogte van 80cm tot 2,3m waardoor er een maximaal aantal van beveiligingsapparatuur in kan verwerkt worden. De XL³-S 630 wordt toegepast in tertiaire en industriële installaties.

Configure & Go

De nieuwe kasten werden mee opgenomen in de XL Pro³ configurator, software voor het ontwerp van verdeelborden.

Wilt u meer weten over XL³-S systeemverdeelborden van Legrand. Vul het formulier in en Legrand neemt met u vrijblijvend contact.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email