Energie besparen, gebruik detectoren in en rond de woning of het kantoor

Legrand Group Belgium
Legrand Group Belgium

Bij elke renovatie of nieuwbouw denkt de opdrachtgever en de architect aan het toepassen van energiebesparende oplossingen voor huis, kantoor of ander gebouw. In doorgangen, bergingen, sanitaire ruimtes en garages is het gebruik van aan- en afwezigheidsdetectoren efficiënt. Daarbij verhoogt het gebruik van detectoren ook de veiligheid buiten tegen indringers en binnen voor uzelf.

Daarom ontwikkelde Legrand enkele autonome detectoren die zowel op muur, wand of beide kunnen worden gemonteerd. Ze zijn eenvoudig en snel te monteren en schakelen automatisch het licht aan of uit. Daarbij is de lichtdrempel met potentiaalmeter in te stellen. De lichtsterkte kan variëren van 10 tot 1275 Lux. Ook de tijdsvertraging is via deze weg in te stellen van 10 seconden tot 10 minuten. Alle detectoren kunnen personen detecteren tot op max. 8 meter. Het gaat hier over 3-draads aansluitingen (met nulleider). De detectoren kunnen gebruikt worden in combinatie met gloeilampen (max. 1000 Watt), halogeen (max. 500 VA), fluorescent (max. 250 VA) en LED/PL/CFL (max. 250 VA).

Deze detectoren zijn uiterst betrouwbaar en worden PIR (Passief InfraRood) gestuurd. De detector ontvangt alleen infrarood signalen en zendt geen signalen uit.   

Legrand ontwikkelde 3 bewegingsdetectoren:

  • 360° detectie voor op muur of plafond. De detector kan buiten worden geplaatst en is IP55 bestendig. Ideaal voor op de oprit of aan de voor- of achterdeur.
  • 360° detectie voor op het plafond. Dit toestel kan buiten worden geplaatst maar is IP41 bestendig. Ideaal dus voor binnentoepassingen (zoals in de gangen) of eventueel buiten onder een afdak of terrasoverkapping.
  • 140° detectie voor op de muur. Dit toestel is IP42 bestendig en ideaal voor in bergingen, stookplaatsen, wasplaatsen of op zolder. 

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent het aanbod autonome detectoren van Legrand? Vul het antwoordformulier in en Legrand neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email