Kreon is een in België gevestigd bedrijf dat sinds 1982 wereldwijd actief is in het ontwikkelen en produceren van architecturale interieurverlichting en metalen plafondsystemen. Sinds kort stelt Kreon ook akoestische systemen voor.

De basis voor de ontwerpen van Kreon wordt gevormd door een zeer duidelijke en karakteristieke realisatie van de bedrijfsfilosofie: eenvoud en zuiverheid. Waar mogelijk refereert Kreon aan driedimensionale architecturale vormen.

Kreon biedt tijdloze verlichtingsconcepten aan die worden ontworpen om integraal op te gaan in de architectuur of om in dialoog te gaan met de omgeving. De productielijn omvat diverse reeksen downlighters, uplighters en sidelighters die harmonieus opgaan in plafonds, vloeren en muren.

Kreon respecteert steeds de ingebouwde positie van de lichtbron, creëert zo een emotionele lichtervaring en vermijdt tegelijk onaangename overbelichting. Architecten, designers en ingenieurs integreren de verlichtingsconcepten van Kreon in de ontwerpfase. Typische toepassingen zijn onder meer residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes. De belangrijkste klanten van Kreon zijn architecten en lichtdesigners.


Merken: Kreon
Overzicht van beschikbare informatie: 9 artikels, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 0 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 0 technische fiches.