Inbouwspot kreon inti wint Henry van de Velde Award

inti kreon inbouw spot
kreon inti inbouwspot

De kreon inti van kreon designer Kristof Pycke ging dit jaar aan de haal met de gouden Henry van de Velde Award in de categorie Habitat. Uit meer dan 400 inzendingen koos een jury de kreon inti tot dé winnaar binnen de categorie Habitat. De kreon inti is een premium inbouwspot met een verfijnd en gepatenteerd optisch systeem.

Innovatieve spot met dubbele functie

De kreon inti omvat een directionele spot en één enkele downlight. Door die combinatie creëert de kreon inti inbouwspot twee verschillende en tegenovergestelde lichtsferen in de architectuur:  een schaduwloos lichteffect en verstrooiing van het lichtspel.

De diepliggende dome is niet alleen transparant, maar ook verzachtend en doorschijnend. De ontwerper liet zich hiervoor inspireren door de decoratieve glaskunst van de jaren 50 zonder de karakteristieke en geometrische vormgeving van kreon te verloochenen: eenvoud, helderheid en eenheid.

Praktisch en duurzaam

De kreon inti is niet alleen een innovatieve spot met dubbele functie: er is ook aan duurzaamheid en eenvoud van installatie gedacht. De kreon inti bestaat voor 100% uit gerecycleerd materiaal. Daarnaast is het downlight systeem zo ontworpen dat defecten makkelijker te herstellen en onderdelen eenvoudiger te vervangen en recycleren zijn.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email