Met zijn nieuwe wandarmaturen Onn-Wall 165 & 300 laat Kreon (interieur)architecten en verlichtingspecialisten toe om enkel het plafond indirect en homogener dan ooit te verlichten, zonder een zogenaamde ‘hotspot’ op de wand na te laten. Bovendien zijn de toestellen uiterst eenvoudig te installeren en zodanig geconcipieerd dat het risico op ‘doorhangen’ van de apparatuur nihil is.

Onn-Wall 165 & 300

Onn-Wall 165 & 300 zijn de nieuwe wandverlichtingsarmaturen (van Kreon die dienen om plafonds indirect te verlichten met een aangenaam en sfeervol diffuus licht. 

Helemaal conform de ‘purity in light’-filosofie van de Belgische verlichtingsspecialist - die trouwens elk van zijn toestellen in eigen huis ontwikkelt - is de  Onn-Wall ontdaan van elk overtollig detail en is de armatuur opgebouwd vanuit zijn meest zuivere basisvorm om zodoende optimaal te kunnen matchen met de vormgeving in de hedendaagse architectuur.

De Onn-Wall 165 (165 x 200 x 35 mm) en de Onn-Wall 300 (360 x 200 x 35 mm) zijn beschikbaar in geëxtrudeerd aluminium met een witte of zwarte poedercoating en ogen, net als alle andere Kreonarmaturen, uitgesproken eenvoudig, strak en uitgepuurd. Ze zijn echter dermate vernuftig ontworpen en kwalitatief uitgewerkt, dat ze op alle vlakken moeiteloos de lichtprestaties van andere wandarmaturen overtreffen.

Gericht lichtbeeld zonder hotspot

In tegenstelling tot andere wandarmaturen zorgen de Onn-Wall 165 & 360 ervoor dat enkel en alleen het plafond homogeen wordt uitgelicht zonder een zogenaamde ‘hotspot’ op de muur na te laten. 

Dit uitzonderlijke fotometrische vermogen, waarbij het licht van de ledoptieken heel gericht op het plafond is gefocust, heeft de Onn-Wall in de eerste plaats te danken aan de antireflectiecoating die Kreon op de optiek en op het glas heeft aangebracht. Die ‘werpt’ het licht als het ware naar voren (‘forward throw lichtdistributie’).

In de tweede plaats deed Kreon voor deze wandarmatuur een beroep op unieke TIR (‘Total Internal Reflection)-lenzen. Dit zijn lenzen die op een bepaalde manier worden ingesneden zodat je de lichtbundel veel gecontroleerder richting kan geven en per lens kan bepalen wat de stralingshoek moet zijn. In het geval van de Onn-wall koos Kreon voor de ‘plafondwashoptiek’. 

Led van topkwaliteit en geïntegreerde driver

In de Onn-Wall-wandarmaturen wordt gebruik gemaakt van hoogkwalitatieve ledverlichting die standaard dimbaar is volgens DALI of 1-10V. De aanstuurunit (‘driver’) zit in het toestel geïntegreerd.

Met een ledlamp van 8,6 W geeft de Onn-Wall een lichtoutput van 900lm. Met een ledlamp van 17,2 W is dat 1.800 lm. De kleurtemperatuur bedraagt 2.700 K en de CRI (colour rendering) is ≥ 80.

Plug & Play

De Onn-Wall-armaturen van Kreon onderscheiden zich eveneens door hun vernuftig ontwerp dat de installatie bijzonder gemakkelijk maakt en dat ervoor zorgt dat de Onn-Wall steeds in de gewenste stand blijft.

Met 2 vijzen schroef je de armatuur gewoon in de wand. Desgewenst kan je de Onn-Wall in 2 dimensies rechttrekken. Het zwaartepunt ligt zo dicht bij de muur, dat het risico op doorhangen nihil is.

Bekijk het flimpje dat de eenvoud van installatie demonstreert:

Installation video Kreon Onn-Wall from Kreon on Vimeo.