Ontdek het nieuwe slimme metalen gevelsysteem Dri-Design

Het nieuwe gevelbekledingssysteem Dri-Design by BENCHMARK van Kingspan Geïsoleerde Panelen geeft de ontwerper een nog grotere esthetische vrijheid. Deze unieke metalen cassettes bieden oneindig veel mogelijkheden in vorm, afwerking, kleur en textuur. Zo zijn de cassettes verkrijgbaar met hoogwaardige duurzame polyester poedercoating of in geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, zink of koper. 

Wat maakt Dri-Design nu zo uniek?

Wat het systeem zo uniek maakt is het gepatenteerde geïntegreerde regenscherm waardoor regenwater afgevoerd wordt achter de geventileerde gevel. Zo voorkomt Dri-Design vervuiling en verkleuring van de gevel.

Daarbovenop is het ook een snelle bouwmethode met uitstekende technische prestaties, dankzij het SuperFast Install systeem. Het gevelsysteem biedt dus een hoge functionaliteit aan high-end projecten.

Dri-Design kan worden gemonteerd op een QuadCore Karrier paneel dat is voorzien van de QuadCore Technology isolatiekern dat Kingspan vorig jaar lanceerde en waarop tot 40 jaar thermische en structurele garantie aangeboden wordt. Dri-design kan worden gemonteerd op elke bestaande achterconstructie.

Welke mogelijkheden biedt het Dri-Design gevelsysteem?

Dri-Design Flat: Installeren gaat 2x sneller en is onderhoudsvrij

Dri-Design Flat is twee keer sneller te installeren dan de meeste vergelijkbare systemen en kan direct aan de constructie worden bevestigd of met een geventileerde spouw ertussen. Tijdens de montage is er bij de verbindingen tussen de cassettes geen afdichtingsmiddel als kit of butyl tape meer in de naad noodzakelijk wat betekent dat er geen vuile strepen ontstaan of andersoortig onderhoud uit voortkomt.

Dri-Design Tapered : draaibaar in elke hoek of in elke richting

De cassettes uit de Tapered serie kunnen in elke hoek en in elke richting worden gedraaid waarbij gevarieerd kan worden met verschillende diepten en schuinten. Deze ontwerpvrijheid voor elke cassette afzonderlijk biedt ongelimiteerde mogelijkheden om een unieke dynamische oppervlakte te creëren voor bijna elke façade zonder dat daarvoor een complexe onderconstructie dient te worden aangebracht.

Dri-Design Shadow : ontwerp met diepte

De cassettes uit de Shadow serie maken het mogelijk om diepte toe te voegen aan elk architectonisch ontwerp. Afzonderlijke panelen kunnen worden uitgebreid met variërende diepten om zo textuur te creëren of een dynamische variatie in patronen, zonder dat daarvoor een complexe onderconstructie dient te worden aangebracht.

Dri-Design Perforated : eindeloos ontwerpen met perforaties

Dri-Design cassettes met ‘Perforated Imaging’ worden geproduceerd met behulp van een geavanceerde computertechnologie waarbij complexe beeltenissen kunnen worden gecreëerd door gebruik te maken van perforaties. Door te variëren in afmeting, locatie en diepte van de perforaties worden lichte, donkere en schaduwrijke delen gecreëerd waarmee een afbeelding wordt gevormd. Deze perforaties zorgen er ook meteen voor dat de cassette wordt voorzien van benodigde luchtstroom en/of schaduw voor de gebouwstructuur. Aangezien de beeltenissen uit digitale beelden worden gecreëerd, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het Dri-Design systeem wordt aangeboden in het gamma BENCHMARK by Kingspan. BENCHMARK is de nieuwe standaard voor complete gebouwoplossingen op het gebied van ontwerpvrijheid, optimale systeemintegratie en snelle installatie.

Wilt u meer informatie ontvangen over Dri-Design? Vul dan het aanvraagformulier in en Kingspan Geïsoleerde Panelen neemt met u contact op om uw project te bespreken.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email