Trendy en duurzaam gaan hand in hand bij gevelpanelen

Kingspan
Kingspan
Kingspan

Showrooms, kantoren en residentiële gebouwen een functionele, en tegelijk prachtig ogende buitengevel cadeau doen? Het kan. Duurzaamheid en architecturale schoonheid vullen elkaar perfect aan. Dat toont Kingspan. De gevelspecialist doorbreekt het beeld dat sandwichpanelen enkel passen op industriële façades. En dat doen ze in stijl.

Als fabrikant van duurzame bouwsystemen is Kingspan gespecialiseerd in gracieuze gevelpanelen. Het BENCHMARK-gamma benadrukt het esthetische. Met tal van trendy afwerkingen, kleuren en texturen. Business development manager Andy van den Steen: “Je krijgt een combosysteem van flexibiliteit, design en isolatie.”

Functionele schoonheid

Het BENCHMARK-gamma stuurt een duidelijke boodschap richting architecten en andere bouwprofessionals: je beschikt over ontwerpvrijheid, zowel op vlak van design als installatie. “Naast een standaardpalet aan kleuren en afwerkingen, zijn speciale coatings mogelijk”, weet Andy. “We zitten van bij de ontwerpfase samen met de architecten. Om de beste optie uit te kiezen.” Met een sterke focus op maatwerk, verloopt de plaatsing vervolgens soepel. “Doordat we alle platen volgens precieze afmetingen vormgeven, is de installatie en montage erg eenvoudig.” Speciale panelen in hoekvorm vermijden aanvullende afwerkingen. Maatwerkpanelen vermijden extra bouwafval. En binnenin de kleurrijke gevel schuilt duurzame technologie. BENCHMARK-façades kunnen bijdragen aan de BREEAM-normen. De IPN-QuadCore-kern met een lambdawaarde van 0,018 W/mK zorgt voor een  goede thermische isolatie. Dankzij de FM van 4.882 en brandklasse B – s1, d0, ontvangen publieke gebouwen zoals scholen of ziekenhuizen een veilige versteviging waarin rook- en brandontwikkeling geen kans krijgen.

Buitengevel evolutie

Verschillende productgroepen binnen het gamma voorzien uiteenlopende types gebouwen van een modieuze look. Tot in detail. De geïsoleerde BENCHMARK Evolution-gevelpanelen bieden een stijlvol, strak alternatief voor prefab-gevelsystemen: meteen installeerbaar en verkrijgbaar in meerdere structuren en profielen. “We bieden architecten zo de kans om het gebouwprofiel een gestroomlijnd uiterlijk aan te reiken. Zonder zichtbare schroeven of andere bevestigingsmiddelen. De lichtgewicht panelen smelten samen met hun ondergrond. We pasten deze technologie o.a. toe in het OBH-gebouw in Oostende.” Naast geïntegreerde, omvat het gamma ook samengestelde geveloplossingen. Het Karrier-systeem vormt een isolerende achterconstructie, klaar om allerlei façades te ontvangen. Dit bouwsysteem is technisch ontwikkeld voor een betere isolatie en snellere montage. “Bevestigd aan een dragende structuur vormen ze een blokkade voor koudebruggen.” De luchtdichtheid is kleiner dan 5 m³/uur/m² bij 50 Pa. Eenmaal geplaatst, horizontaal of verticaal, werkt de architect af met een materiaal naar keuze. Opnieuw flexibiliteit troef: deze panelen integreren eenvoudig deuren, ramen of zonwering. En horen ook thuis aan complexe façades, ongeacht de hoogte. “Deze technologie vind je terug in de MINI-garage in Sint-Martens-Latem.”

Schoolvoorbeelden

Kantoorgebouwen, scholen, showrooms of woningbouw: allemaal verdienen ze een hippe, totale buitenschil. De Kingspan-systemen zijn multi-inzetbaar, zowel in nieuwbouw als renovatie. “We geven architecten de vrijheid om gevels te ontwerpen waar stijl en duurzaamheid elkaar ontmoeten”, besluit Andy.

Vraag hiernaast de BENCHMARK Evolution brochure aan boordevol mooie projecten en ideeën.

­

Informatie aanvraag

Vraag hieronder de BENCHMARK Evolution brochure aan boordevol mooie projecten en ideeŽn.
Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email