De nieuwe technologische doorbraak van Kingspan belooft lagere levensduurkosten voor gebouwen en betere milieuprestaties. “Belangrijkste technologische doorbraak op het gebied van geïsoleerde panelen in de afgelopen tien jaar" van de marktleider belooft een fundamentele verandering in bouwprestaties. De nieuwe geïsoleerde paneelkernen zorgen voor 20% verbetering in thermische prestaties. Het product voldoet als eerste in de sector aan de norm FM4882 voor brandbeveiliging en er staan nog meer certificaten te wachten die binnen de sector nog niet eerder toegekend zijn. De milieuprestaties en een ongeëvenaarde garantietermijn van 40 jaar op thermische en constructietechnische prestaties zijn de beste in hun klasse.

Unieke microcelstructuur

Kingspan Geïsoleerde Panelen presenteert IPN-Quadcore. Deze nieuwe kern is ontwikkeld met een speciaal technologisch proces dat zorgt voor een unieke microcelstructuur. IPN-QuadCore belooft daarom een fundamentele verandering te bewerkstelligen in de gebouwprestaties, die zorgt voor lagere kosten tijdens de gehele levensduur en verbeterde milieuprestaties.

De vier belangrijkste kernmerken zijn van IPN-Quadcore zijn:

Thermische prestatie

IPN-QuadCore zorgt voor een verbetering van 20% in thermische isolatie ten opzichte van standaard met polyurethaan geïsoleerde paneelkernen. De lambda-waarde van slechts 0,018w/mK is de beste binnen de sector en de U-waarde is daarnaast slechts 0,08w/m2K.

Een onderzoek door energieconsultant AECOM heeft aangetoond dat bij gebruik van een Kingspan IPN-Quad-Core gebouwschil voor een standaard distributiemagazijn van 5000 m2 in het Verenigd Koninkrijk, de jaarlijkse energiebehoefte met tot wel 14% afneemt in vergelijking met de Britse Part L2A 2013-specificatie. In hetzelfde onderzoek werd aangetoond dat een gebouwschiloplossing met Kingspan IPN-QuadCore zelfs de aanvankelijke investeringskosten van de bouw van het magazijn kan verlagen, omdat het verwarming-, koel- en ventilatiesysteem minder groot hoeft te zijn.

Brandprestatie

IPN-QuadCore is de eerste geïsoleerde paneelkern met gesloten celstructuur die gecertificeerd is volgens FM 4882, voor gebruik in rookgevoelige omstandigheden. Daarnaast heeft het een brandgedragclassificatie van B-s1,d0 volgens EN 13501-1, de laagst mogelijke rookemissies en brandweerstand tot één uur isolatie en tot drie uur structurele integriteit volgens EN 13501-2.

Milieuprestatie

IPN-QuadCore verbetert de milieuprestaties van gebouwen op twee manieren. De technologie helpt ten eerste betere cijfers te behalen in bouwevaluatiemethodieken zoals BREEAM. Daarnaast is de innovatieve kern een materiaal dat efficiënter gebruik maakt van grondstoffen, waardoor tevens de milieuprestaties tijdens de productie worden verbeterd.

Garantietermijn van 40 jaar

Als eerste product binnen de sector steunt elk IPN-QuadCore-paneel op een garantie tot 40 jaar, een garantie die zowel constructietechnische als thermische prestaties dekt. Dit garandeert dat een gebouw tijdens de levensduur presteert volgens dezelfde specificaties als tijdens de oplevering, waardoor duur onderhoud van de gebouwschil en reparatiekosten voorkomen worden.

Meer weten over het IPN-QuadCore-paneel? Vul het aanvraagformulier in en Kingspan neemt met u contact op.