Dakisolatie met sandwichelementen levert forse winst aan E-peil punten op

Kingspan Unidek
Kingspan Unidek

Performante dakisolatie kenmerkt zich door een hoge thermische isolatiewaarde van de materialen maar ook een goede luchtdichtheid en zo weinig mogelijk koudebruggen. Door de toepassing van Unidek Aero zelfdragende dakelementen gecombineerd met de bijbehorende luchtdichte toebehoren én nauwkeurig bouwen kan worden voldaan aan deze criteria. Dat levert al gauw een winst van 15 tot 22 E-peil punten op.

 

Bij een ongeïsoleerde woning gaat 30% van de warmte verloren via het dak. Dat is meer dan via bijvoorbeeld de muur of de ramen. Dakisolatie biedt daarom het hoogste rendement bij het isoleren van een woning, op voorwaarde dat dit op een juiste wijze gebeurt.

 

Koudebrugarm bouwen dankzij doorlopende isolatieschil

Het langs buiten isoleren van een hellend dak met behulp van sandwichelementen is een methode die een aantal voordelen biedt. Sandwichelementen zijn zelfdragende isolerende dakelementen die worden toegepast op gordingdaken. Ze worden snel en eenvoudig op de horizontale gordingbalken gemonteerd. Sandwichelementen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, zolang er maar een goede onderconstructie beschikbaar is. Sandwichelementen hebben de eigenschap zeer effectief gebruik te maken van de isolatie en zo lage U-waardes te bieden.

 

Unidek Aero dakelementen verhogen dit rendement nog eens dankzij een doorlopende isolatieschil. In tegenstelling tot schrijnwerk met kepers of spanten en andere dakelementen wordt de isolatieschil namelijk nergens onderbroken. Met andere woorden: er zijn geen extra koudebruggen.

 

E-peil verlaging door zorg voor luchtdichtheid

Luchtdichtheid is ook een belangrijk onderdeel van energiezuinig bouwen ter verlaging van het E-peil. Kieren en naden in een geïsoleerde gebouwschil veroorzaken ongewenste luchtlekkage en warmteverlies. Door toepassing van Unidek Aero dakelementen gecombineerd met haar luchtdichte toebehoren en nauwkeurig bouwen, kan een grotere luchtdichtheid gecreëerd worden. Testresultaten van een onafhankelijk onderzoeksinstituut (SHR) wijzen uit dat de toebehoren van Kingspan Unidek (in combinatie met Unidek Aero) voldoen aan de strenge passiefhuis-niveau eisen voor luchtdichtheid (n50 < 0,60).

 

Praktijkopstelling tijdens Belgian Roof Day 2014

Tijdens de Belgian Roof Day op 5 november 2014 in Groot-Bijgaarden toont Kingspan Unidek de toepassing van Unidek Aero dakelementen en haar luchtdichte toebehoren in een praktijkopstelling.

 

Meer informatie over het verlagen van het K- en E-peil is te vinden op: http://kingspanunidek.com/benl/verlaag-het-k-en-e-peil

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email