Kingspan Unidek levert zelfdragende isolerende dakelementen

Op het terrein van de brouwerij der Trappisten van Westmalle rijst een mooi nieuw gebouw op. De brouwerij voorziet hier een grote conferentiezaal en een opslagruimte voor promotiemateriaal.  Het dak van het twee verdiepingen tellende pand wordt geïsoleerd met behulp van sandwichelementen van Kingspan Unidek.

 

Kingspan Unidek leverde ruim 1000 m2 dakelementen van het type Unidek Kolibrie R op de werf in Westmalle. Dit sandwichelement met een kern van EPS Platinum kenmerkt zich door een aan de gootzijde ingelijmde gootlat en aan de langszijden ingelijmd randhout. De binnenzijde is voorzien van een spaanplaat met witte folie zodat de binnenzijde van de bovenverdieping direct is afgewerkt. De gebruikte dakelementen hebben een dikte van 14 cm en een Uc-waarde van 0,23.

 

Schrijnwerker Rudy Meyvis stond in voor de plaatsing van de dakelementen. “In het lastenboek waren sandwichelementen van Kingspan Unidek voorgeschreven. Vanwege de grote overspanning adviseerden we het type Unidek Kolibrie R met randhout. Deze zelfdragende dakelementen bieden een combinatie van hoge isolatiewaardes, grote overspanningen en plaatsingsgemak. Met behulp van onze kraan en de door Kingspan Unidek meegeleverde hydraulische hijsklem legden we het dak in enkele dagen dicht.”

 

“Voor ons was het probleemloos kunnen realiseren van de verdere afwerking de doorslaggevende factor om te kiezen voor dit product,” springt werfleider Tim Duerloo van hoofdaannemer Groep van Roey bij. “Samen met onze onderaannemers zorgen we ervoor dat de brouwerij Westmalle er een mooi en comfortabel onderkomen bij krijgt.”

 

De ingebruikname van het gebouw staat in januari 2015 gepland. Het ontwerp is in handen van Paul Van Aerschot (Van Aerschot ir arch VOF) uit Leuven. Hij slaagde erin een pand te ontwerpen dat past binnen de architectuur van de rest van het brouwerij-complex. Ook liet hij het typische ronde raam met het Westmalle-beeldmerk (de letters W en A)  in deze nieuwbouw terug komen.