Kingspan Kooltherm K8 Plus Spouwplaat: de ideale combinatie

Kingspan Unidek
Kingspan Unidek

Gevels worden steeds vaker van buitenaf gerenoveerd, waarbij de buitengevel en de eventueel aanwezige isolatie worden gestript. Daarbij loopt de metselaar vaak tegen een oneffen binnenblad aan. Ook bij nieuwbouw kunnen oneffenheden op het binnenblad voorkomen, bijvoorbeeld door uitkragende verdiepingsvloeren, lijmresten of kozijnverankering. De bevestiging van harde isolatieplaten kan dan leiden tot vrije convectie achter de platen en daarmee verlies van isolatiewaarde. Het glad maken van deze oneffenheden is een tijdrovende klus. Om toch van de voordelen van hardschuim isolatie te kunnen profiteren maar eveneens strak op het binnenblad aan te sluiten,  heeft Kingspan Insulation de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat ontwikkeld. De best isolerende hardschuim isolatieplaat met een zachte isolatie aan de binnenzijde: de ideale combinatie van 2 isolatiematerialen.

De voordelen op een rijtje

De Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat combineert alle voordelen in één product: het best isolerende hardschuim isolatiemateriaal op de markt en daarbij uitermate geschikt om oneffenheden op het binnenblad op te vangen. Verder beschikt de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat over een vezelvrije kern en is de plaat voorzien van een wol die niet irriteert, waardoor het product prettig is om mee te werken. De zachte isolatie is ook ademend en zorgt ervoor dat de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat niet alleen waterdicht is, maar ook dampopen blijft. Verder behoudt het zijn vorm in de loop der jaren, waardoor er geen sprake is van inzakken in de spouw. De plaat beschikt over een zeer goede brandklasse en tot slot tonen de verschillende keurmerken aan dat de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat een uitstekende keuze is als het gaat om duurzaam bouwen.

Kingspan College

Wilt u tips over het verwerken van hardschuim isolatie, zoals de nieuwe Kingspan Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat? Boek dan een training van Kingspan College. Wij komen op locatie om u alle ins en outs van het isoleren bij te brengen. Mail naar college@kingspaninsulation.eu voor meer informatie of het plannen van een afspraak.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Kingspan Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat of andere Kooltherm® toepassingen, zoals buitengevels, vloeren of binnenmuren? Kijk dan op  www.kingspaninsulation.be voor meer informatie over hoogwaardige isolatie om slanker, duurzamer en kosteneffectiever te isoleren.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email