Eisen van stabiliteit, thermische en akoestische prestaties gerealiseerd in één ruwbouwelement

comfortwandV2A
Kerkstoel 2000+
Kerkstoel 2000+

Prefab beton, comfort wanden van Kerkstoel2000+

Klassiek bouwen (lees: met stenen) is passé! We weten, dat klinkt fel en een beetje uitdagend. Maar bij Kerkstoel geloven we oprecht dat ‘prefab’ bouwen de toekomst is. Nu de bouwwereld steeds planmatiger te werk gaat en zelfs de prestaties van het gebouw op voorhand worden bepaald en berekend via BIM, is de tijd rijp om professioneel met prefab aan de slag te gaan.

Bij Kerkstoel beschikken we over een breed assortiment aan prefab wandoplossingen. We stellen u graag Comfort wanden voor.

Comfort wanden

Kerkstoel comfort wanden zijn het resultaat van jaren intensief onderzoek en ontwikkeling. Ze vormen een intelligent antwoord op de vraag naar energiezuinige en duurzame gebouwen en vinden hun toepassing als thermisch geïsoleerde buitenwand, scheidingswand of brandwand

Toepassingen die zich zeker lenen voor Comfort wanden:

 • Privé woningen (o.a. kelders met woonfunctie)
 • Kantoorgebouwen
 • Scholen
 • Ziekenhuizen
 • Industriële en agrarische constructies
 • Traphallen en liftkokers

De betonnen binnen- en buitenschil zijn met elkaar verbonden door speciaal ontworpen ronde connectoren, die geen koudebruggen vormen. Schuine kanten, ronde ramen, organische vormen…de mogelijkheden zijn haast onbegrensd. Met behulp van een knikarmrobot, wordt de isolatie immers met de grootste precisie perfect op maat uitgesneden. De holle ruimte wordt op de werf volgestort.

Het resultaat: een ononderbroken kern van beton, sterk als een monoliet, die perfect aansluit op de fundering of de onderliggende wanden en vloeren.

Belangrijkste voordelen

Voor Comfort wanden gelden dezelfde pluspunten en voordelen als voor onze dubbele wanden. Daarnaast hebben ze de volgende extra troeven:

 • Isolatie aangebracht in onze fabriek, gegarandeerde kwaliteit
 • Een minimum aan afval op de bouwwerf
 • Minder arbeidsintensief en veiliger
 • Corrosiebestendig
 • Beide buitenzijden uit gladde industriële beton (geschikt voor spuitplamuur)
 • Voldoen aan de eisen van zware massieve constructies op het vlak van akoestiek
 • In combinatie met zwevende dekvloeren voldoen ze gemakkelijk aan de eisen van verhoogd akoestisch comfort

Nog niet helemaal overtuigd? Vraag onze brochure aan voor het volledige pakket aan voordelen.

Brandwerendheid

Brandwerendheidseisen spelen een belangrijke rol in het ontwerp van gebouwen. Eén van de manieren om hieraan te voldoen is door een gebouw op te delen in brandcompartimenten, ruimtes die door brandwanden afgeschermd zijn van aangrenzende ruimtes. Zo wordt namelijk voorkomen dat een brand kan uitbreiden naar de rest van het gebouw. Proeven uitgevoerd door een onafhankelijk brandpreventiespecialist hebben aangetoond dat Kerkstoel Comfort wanden kunnen worden uitgevoerd als brandwanden (compartimentering).

Transport en montage

Naast een kraan zijn er voor de montage slechts 3 werkkrachten nodig. Vraag onze brochure aan voor gedetailleerde instructies inzake transport, montage en betonneren.

Overweegt u ook prefab betonnen wanden voor uw volgende bouwproject? Vul het formulier in en Kerkstoel bezorgt u meer informatie omtrent de Comfort wanden.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email