Prefab beton, dubbele wanden van Kerkstoel2000+

Kerkstoel 2000+
Kerkstoel 2000+
Kerkstoel 2000+

‘No more bricks in the wall’

Klassiek bouwen (lees: met stenen) is passé ! We weten, dat klinkt fel en een beetje uitdagend. Maar bij Kerkstoel geloven we oprecht dat ‘prefab’ bouwen de toekomst is. Nu de bouwwereld steeds planmatiger te werk gaat en zelfs de prestaties van het gebouw op voorhand worden bepaald en berekend via BIM, is de temperatuur perfect om professioneel met prefab aan de slag te gaan.

Bij Kerkstoel beschikken we over een breed assortiment aan prefab wandoplossingen. We stellen hier graag eentje aan jou voor:

Dubbele wanden

Kerkstoel dubbele wanden hebben vele troeven voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Doordat elk element individueel op maat wordt vervaardigd, zijn prefab betonnen dubbele wanden voor vrijwel elk soort bouwwerk een ideale uitvoeringsmethode.

Toepassingen die zich lenen voor prefab betonnen wanden:

  • Privé woningen (binnen- en buitenwanden)
  • Waterdichte constructies (vb. kelders, keerwanden, zwembaden)
  • Hoge wanden (+8m)
  • Grote bouwprojecten (vb. industriële bouw, parkeergarages, tunnels, steunmuren)

Omdat elk ontwerp zijn eigen specifieke architectonisch eigenschappen heeft, worden onze dubbele wanden voor jou op maat gemaakt. En dit gaat verder dan alleen de afmetingen. We kunnen uitsparingen voorzien voor deuren en ramen, maar ook inbouwdelen voor de uiteindelijke afwerking (vb. voorzieningen voor riolering, elektriciteit, HVAC). Om dit soort individualisatie prijsvriendelijk te realiseren maakt Kerkstoel gebruik van de modernste CAD- en robottechnieken.

Belangrijkste voordelen

Waarom zou je kiezen voor prefab dubbele wanden? Wel, het geeft u een combinatie van de voordelen van ter plaatse gestort beton en prefab-elementen. We vatten de belangrijkste voordelen hieronder voor je samen:

  • Het wegvallen van een bekisting verhoogt de rentabiliteit van jouw project (geen extra huur/ opslag/ transport/ montage/ financieringskost)
  • Kostenbesparend (minder transport- en kraankosten, dichtingsmateriaal en geen voegproblemen)
  • Kortere bouwtijd (JIT levering, fabriek gemonteerde inbouwdelen, geen wachttijd bekisting)

Tenslotte, wordt bij het inzetten van Kerkstoel prefab wanden het ijzervlechten en bekisten tot een absoluut minimum herleid. Gezien het huidige tekort aan ijzervlechters en bekisters in de Belgische bouwsector biedt ons systeem ook hier een perfect antwoord.

Nog niet helemaal overtuigd? Vraag onze brochure aan via het formulier voor het volledige pakket aan voordelen.

Waterdichtheid

Onze dubbele wand weerstaat aan elke waterlast en waterdruk, simpelweg aan elke vorm van vocht waaraan een gebouw doorheen het gebruik aan wordt blootgesteld. Volledig waterdicht, ook aan de voegen!

De grondplaat (basis) wordt in waterwerend beton uitgevoerd. De buitenmuren worden eventueel in een maximale dikte uitgevoerd en met waterwerend beton gevuld. Het hoogwaardige dubbele wandelement van Kerkstoel en het beton binnenin garanderen een volledige waterdichtheid van de gehele muur. De voegen tussen wandelementen worden ofwel aan de buitenkant afgedicht ofwel van een dichtingslaag voorzien.

Transport en montage

Naast een kraan zijn er voor de montage slechts 3 werkkrachten nodig. Kerkstoel heeft een handige brochure gemaakt met gedetailleerde instructies inzake transport, montage en betonneren. Deze kan je vrijblijvend aanvragen via het aanvraagformulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email