IVC Group stelt op de vakbeurs Domotex (17 – 20 januari 2015) in het Duitse Hannover opvallende nieuwigheden en evoluties voor. Vier merken, elk met hun eigen doelgroep, presenteren er nieuwe collecties, frisse dessins, betere plaatsingstechnieken en grote stappen voorwaarts op het vlak van duurzaamheid. Daarnaast heeft de IVC Group ook aanzienlijke maatregelen genomen om een groene toekomst te garanderen.

Vinyl of laminaat. Voor residentiële en commerciële toepassingen, IVC Group is permanent op zoek naar verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Zowel technisch als esthetisch. Het resultaat van die research is binnenkort te bewonderen op Domotex in Duitsland. 

Leoline

Leoline, de residentiële vinylcollectie op rol van de IVC Group, stelt in januari 7 nieuwe collecties voor. Vier hiervan draaien rond één thema PLAY. Het interieur in huis mag weer iets vrolijker, dus spelen we volop met kleuren en patronen. Absolute blikvanger is de Kaleido, een collectie bestaande uit 8 kleuren waarbij het aanwezige licht een verrassend diamanteffect op de vloer teweegbrengt. Bij Bubblegum & Liquorice staat het speelse dessin centraal: letters, stratenplannen, puzzelstukken, verfspatten… ideaal voor kids en tieners. De aanhoudende retro revival in de tegelbranche is het onderwerp van de nieuwe Cube-It collectie waar vorm, structuur en kleur een onderlinge balans zoeken. En wie gek is op felle kleuren, weet vast de collectie Blush te smaken: zwart, wit of grijs maar ook kleuren als lush lime, pretty pink en posh purple. Met zijn beschermende PU-lak, is Blush naast een residentiële collectie ook geschikt voor standenbouwers en evenementenbureaus.

 

 

Collectie Bubblegum Cubes (beide foto's)

 

Naast het Thema ‘Play’ toont Leoline eveneens een vernieuwde Ultimate Oak collectie. Twee nieuwe dessins, Cambrai (verschillende plankbreedtes) en Nebbiolo (25 cm brede plank), vervolledigen het bestaande gamma klassieke eiken houtdessins. Ten slotte zijn er ‘Alice’ en ‘Concreto’. Alice is een compleet nieuwe collectie die 5 splinternieuwe oneindige dekoren toont, gaande van marmer naar wol en hout. De droomwereld van Alice in wonderland staat centraal in deze romantische, dromerige collectie waarbij enkel de skyline als voeg dient. Daarmee contrasteert, de naam zegt het zelf, de stoerdere betonlook van Concreto met een mooi kleurenpallet. Het nieuwe dessin Scripto in deze collectie bevestigt ook de opkomende trend van letters en tekst in het interieur.

 

v.l.n.r. : Collectie Cambrai, Collectie Scriptio

 

Moduleo

 

Moduleo presenteert vanaf januari zijn ‘Next Generation’ visie op vloerbekleding inzake dessins, installatie, service en groen engagement. Na de succesvolle lancering van Moduleo, drie jaar geleden, ligt de lat hoger. Ruim de helft van de collecties Select & Transform, voor respectievelijk residentieel en commercieel gebruik, is vernieuwd. Er zijn meer dan 90 opties in hout & steen dessins. Daarnaast wordt ook innovatie in de kijker gezet met Impress, waar de unieke ‘embossering in register’ ervoor zorgt dat je de natuurgetrouwe noten en nerven van het hout echt ziet en voelt. Niet alleen het design is vernieuwd, ook de plaatsing evolueert. Onder meer dankzij LockXpress, een kliksysteem met een 2 x sterkere vergrendeling. En ook op infrastructuur en service wordt ingezet met de implementatie van het hoogbouwmagazijn in België en de opstart van de fabriek in de VS.

 

Itec

Sterk en slijtvast, maar evenzeer stijlvol. Dat is de boodschap bij de nieuwe collectie Concept Ultimate van Itec: vinylvloeren voor contracttoepassingen. De motieven in deze collectie gaan van klassiek en modern parket over moderne structuren tot gravel, granito en frisse allovers. Bij de kleuren een keuze van neutraal grijs of bruin tot schakeringen van rood, groen, oranje, geel en blauw. De vloer is eenvoudig in onderhoud en ideaal voor druk bewandelde ruimtes in rust- en verzorgingstehuizen, studentenverblijven, renovatie- en nieuwbouwappartementen, winkels en burelen ... Een supercompacte rug zorgt voor een minimale restindruk. En de 0,70 mm dikke slijtlaag is extra verstevigd door middel van een polyurethaanlaag, waardoor de vloer bestand is tegen intensief gebruik. Speciaal voor toepassingen in de gezondheidssector, is Concept Ultimate ook extra behandeld tegen schimmel en bacteriën. De vloer is standaard verkrijgbaar op rol, in banen van 2 en 4 meter.

 

Milieuvriendelijke toekomst

Als snelgroeiende onderneming kijkt de IVC Group graag naar de toekomst. De groep zet dan ook volop in op een energiezuinig productieproces en een duurzaam assortiment. Eind 2014 heeft de IVC Group een gloednieuw windpark met drie windturbines geactiveerd, goed voor ruim één derde van het jaarlijkse energieverbruik van de industriële installaties in Avelgem. Ook interessant: via een gesloten circuit maakt de IVC Group gebruik van het nabijgelegen oppervlaktewater van de Schelde om het koelwater in de productie op de juiste temperatuur te houden. Dit zorgt voor een aanzienlijk lager energieverbruik, zonder impact op de plaatselijke fauna en flora. Voorts zet de IVC Group in op het stroomlijnen van afval- en recyclingprocessen.

 

Voor de laminaatvloeren van Balterio gebruikt de groep alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. De Moduleo-vloeren bevatten tot 50 % gerecycleerde materialen, alle vinyl afval uit de fabriek wordt zo opnieuw verwerkt in het productieproces. Ook de Amerikaanse fabriek stelt maatschappelijk verantwoord ondernemen voorop: ruim 450 zonnepanelen leveren elk jaar 10.000 kWh groene stroom op, genoeg om heel de vloot elektrische heftrucks aan te drijven. Alle restplastic wordt er gerecycleerd in vloermatten voor auto’s.

 

TIP : Batibouw : Moduleo staat in Hal 6, Stand 121