Ook waar veel volk passeert, mag de vloer een echte blikvanger zijn. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Concept Ultimate collectie van Itec. Nog altijd oersterk en slijtvast, maar de nieuwe dessins en kleuren ogen hipper dan ooit tevoren. Voor Itec is dit dé nieuwkomer van het jaar in het gamma Commercial Decorative Floors.

Itec, onderdeel van IVC Group, wil met ‘Concept Ultimate’ naast functievereisten als slijtvastheid en onderhoudsgemak ook de juiste sfeer en uitstraling brengen. Belgiës grootste vinylproducent mikt met deze nieuwe collectie zeker op woonzorgcentra (WZC), assistentie- en kinderdagverblijven en studentenvoorzieningen maar ook handel, horeca, onderwijs en kantoren kunnen kiezen voor een van de vele ontwerpen binnen Concept Ultimate. Vinyl voorbijgestreefd? Vergeet het!

“Iedereen is het erover eens dat de sfeer in huis voor een groot deel bepaald wordt door de vloer. Waarom zou dat in een kinderdagverblijf, studentenhome of WZC anders zijn? In commerciële toepassingen is de vloer zelfs van levensbelang voor het creëren van de juiste ambiance. En het hedendaagse vinyl koppelt het decoratieve aspect perfect aan de functionele of commerciële noden.”

Ortwin Top, Product Manager Itec

‘Color your contract’

De nieuwe Concept Ultimate collectie biedt de keuze tussen maar liefst 74 dessins, onderverdeeld in 5 hoofdgroepen: Modern Woods, Classic Woods, Modern Structures, Uni en Colours. Zo kan je nu voor elk doeleinde de gewenste sfeer oproepen, van klassiek of trendy parket tot moderne texturen, tijdloze betonvloer, gravel en frisse granito. Het kleurengamma gaat van neutraal grijs of bruin tot felle en frisse schakeringen van rood, groen, oranje, geel en blauw.

“Itec zijn zogenoemde contract floors, voor projecttoepassingen”, zegt Ortwin Top. “Met onze slogan ‘color your contract’ willen we de troeven van vinyl meer onder de aandacht brengen.” Speciale eigenschappen maken de Concept Ultimate collectie ideaal voor intensief gebruik: een supercompacte rug die zorgt voor een minimale restindruk en een 0,70 mm dikke slijtlaag extra verstevigd door middel van een PU-laag zorgt voor onderhoudsgemak. De vloer is standaard verkrijgbaar op rol, in banen van 2 en 4 meter.