Wie vandaag een winkel, horeca- of wellnesszaak inricht, kan niet meer om de vloer heen. Maar wat zijn de belangrijkste vereisten? Hoe verhouden zich functionaliteit, installatie en design? Itec en Moduleo, beide onderdeel van de Belgische IVC Group, hebben zich via een innovatief procedé gespecialiseerd in hoogtechnologisch vinyl, dat bijdraagt tot een betere klantervaring in deze specifieke sectoren.

Vraag het aan elke architect of interieurdesigner: consumenten of klanten lusten geen eenheidsworst meer. Als het op interieur aankomt, willen ze verrast worden, geprikkeld en geïnspireerd. Handelszaken worden daarom vandaag ingericht als ‘belevingsruimte’. In recreatie- en vergaderruimtes worden specifieke eisen gesteld op het vlak van akoestiek, sfeer en uitstraling. Kortom, in de sector van ‘retail & hospitality’ is de vloer een veel grotere rol gaan spelen in de beleving van klanten of gebruikers. Hoe vertaalt de Belgische producent dit in de ontwikkeling van zijn product?

Vinyl en vinyl is twee

De vinylvloeren Itec (contractvinyl) en Moduleo (LVT – Luxevinyltegels), beide onderdeel van de IVC Group, zijn rasechte producten van eigen bodem. In het West-Vlaamse Avelgem worden zowel de contractvloeren op rol (Itec), als de modulaire planken en tegels van Moduleo met de grootste zorg vervaardigd. Itec en Moduleo zijn twee soorten van hedendaags vinyl die steeds meer commerciële toepassing vinden. Dat komt omdat de producent erin is geslaagd via innovatieve technologie zijn vinyl uit de schaduw van de andere vloeroplossingen te doen treden. Niet alleen omdat het oersterk is, maar ook door de onbeperkte keuze in dessins.

“Een Moduleo vloertegel of vloerplank is opgebouwd uit liefst 7 lagen. Enkele unieke technologische procedés maken de vloer zeer kras-, vlek- en slijtvast, zoals de gepatenteerde Protectonite laklaag en een dubbel glasvlies voor de beste dimensionale stabiliteit. Bovendien krijgt de vloer een zeer realistisch karakter, dankzij de ultrascherpe ‘High Definition’ en grote dessins, zodat er weinig herhaling voorkomt. Samen met het lage impactgeluid zijn dat de zaken die de winkelervaring bevorderen.”

Cindy Van Moorleghem, Moduleo brand manager

Bij Moduleo kan men kiezen tussen een Click-versie (zwevende installatie) en een Dryback-versie (te lijmen).

Getest op 11 punten

Zowel Itec als Moduleo vloeren worden intern en extern getest op 11 punten, zoals scheurweerstand, zwenkwieltest en meubelpoottest, om er enkele te noemen. Itec produceert de vloeren in 4 lagen op rollen van 2, 3 en 4 m breed voor de (semi-) contractmarkt en heeft zich verder gespecialiseerd in veiligheids- en akoestische vloeren. Deze vloeren zijn extra bestand tegen intensief gebruik, hygiënisch en slipvast in de meest veeleisende omstandigheden. De akoestische gamma’s zijn sterk geluidsisolerend door de speciaal opgeschuimde rug die ook een uitstekende thermische isolatie garandeert. Dit resulteert in een indrukwekkende vermindering van zowel impact- als omgevingsgeluid. Dankzij de grote formaten en unieke patronen komt er weinig herhaling voor.

Itec Toronto

De juiste oplossing voor elk commercieel project

Een laatste sterke troef van de vinylvloeren is de waaier aan dessins, die voor elke ruimte de juiste sfeer uitstralen. In verschillende collecties is het gamma opgebouwd uit hout- of steeneffecten, met als neusje van de zalm de reliëfdruk (‘embossing in register’) van de Moduleo Impress collectie, met een authentieke, natuurgetrouwe ‘look and feel’.

Itec en Moduleo hebben speciale retailadviseurs in dienst die een antwoord formuleren op alle interieurtrends en lokale behoeften, maar ook op de voorschriften rond veiligheid, gezondheid, wetgeving en milieu. De labels ISO 9001, ISO 14001, BRE A+ rating, A+ Indoor Air Quality (IAQ) en BREEAM staan hiervoor garant.