Icynene isolatieschuim: efficiŽnt, ecologisch ťn in volle opmars

Sinds Icynene een paar jaar geleden overwaaide naar Europa, is deze gespoten thermische isolatie aan een stevige opmars bezig. Toevallig is dat niet. Dit populaire isolatieschuim kan namelijk tal van troeven voorleggen, waaronder het milieuvriendelijke karakter en de uitstekende thermische eigenschappen. Dat kan ook moeilijk anders voor een product dat ontwikkeld werd in een land met extreme temperatuurverschillen als Canada.

Wat is Icynene?

Icynene is een milieuvriendelijk, opencellig en luchtdicht isolatieschuim ontworpen door het gelijknamige Canadese bedrijf. Het wordt op de werf gevormd door het mixen van de twee vloeibare componenten: ISO en Resin. Na enkele seconden wordt het isolatieschuim gevormd dat je vervolgens rechtstreeks op het te isoleren oppervlak kan spuiten. In Vlaanderen is Isolteam de eerste erkende installateur van dit succesproduct.

Wat zijn de voordelen van Icynene?

1. Milieuvriendelijk isolatieschuim

De expansie van Icynene gebeurt volledig op waterbasis. Daarbij komen geen schadelijke chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK), vluchtige organische stoffen (VOS), formaldehyden of aldehyden vrij. Het is dus een ecologisch, geurloos, ozonvriendelijk en gezond isolatiemateriaal dat ook nog eens recycleerbaar is.

2. Uitstekende thermische weerstand

Met een lambdawaarde van 0,0355 tot 0,038 W/m.K. heeft Icynene een minder gunstige isolatiecoëfficiënt dan PUR-schuim. Om hetzelfde isolatieniveau te bereiken, is dus een iets een dikkere laag nodig. Toch staat dit gespoten isolatieschuim bekend om zijn uitstekende thermische (en akoestische) eigenschappen. Door de perfecte luchtdichtheid levert Icynene bovendien gegarandeerd een energiebesparing op.

3. Ademend

Na de expansie heeft Icynene een open celstructuur. Dat is uniek. De luchtbelletjes in de isolatielaag zijn verantwoordelijk voor de isolerende kwaliteit. Ze maken het eindresultaat ook ademend of dampdoorlatend. Dat biedt als voordeel dat de plaatsing van een dampscherm aan de warme kant van de isolatie niet nodig is, althans als deze bovenop een ondergrond komt die zelf dampopen is.

4. Luchtdicht

De luchtdichtheid van Icynene komt enerzijds voort uit de eigenschappen van het product zelf. Die zorgen ervoor dat de lichtinstroom volledig geblokkeerd wordt. Anderzijds is er de gespoten toepassing. De expansie zorgt er namelijk voor dat ook de kleinste openingen en hoekjes worden opgevuld. Het resultaat is een continue thermische isolatielaag zonder koudebruggen.

5. Soepel en licht

Icynene zorgt niet voor extra belasting van de structuur van het gebouw. Het lichte isolatiemateriaal blijft bovendien soepel en absorbeert geen water.

6. Goede brandprestaties

Icynene is zelfdovend en vlamvertragend. Bovendien komen bij brand geen giftige stoffen vrij.

7. 25 jaar garantie

Icynene is een duurzaam en blijvend isolatiemateriaal waarvoor een garantie van 25 jaar geldt. Het krimpt niet, absorbeert geen water en vormt geen voedingsbodem voor ongedierte.

Waar kan je Icynene toepassen?

Icynene is geschikt als isolatie voor de volledige woning. Van de gevel tot het dak, over binnenmuren, plafonds, zoldervloeren en kruipkelders. Bij nieuwbouw en renovatie. Ook qua ondergrond zijn er weinig beperkingen. Icynene kan je namelijk rechtstreeks spuiten op zowel beton als hout, metaal en baksteen en dat zowel horizontaal als verticaal. Dankzij de spuittoepassing kan je dit isolatiemateriaal bovendien ook aanbrengen op moeilijk bereikbare en onregelmatige oppervlakken.

Isolteam, jouw Icynene-partner

Als eerste erkende installateur in Vlaanderen is Isolteam de geschikte partner voor alle isolatieprojecten met Icynene. Contacteer onze isolatie-experten via het formulier voor meer advies over Icynene isolatieschuim.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email