Groendaken verhogen onze levenskwaliteit

Ibic
Ibic
Ibic

Wetenschappers hebben zich al vaker uitgesproken over de winst van groendaken in ons welzijn en onze levenskwaliteit. Zo wijst een studie uit 2015 (Journal of Environmental Psychology) uit dat wie op kantoor uitkijkt op een groen dak, zich beter kan concentreren en minder fouten maakt bij zijn computertaken. Geen wonder dat AXA voor zijn nieuwe hoofdkantoor in Brussel kiest voor gigantische, intensieve groenterrassen van IBIC, met soms een helling van 40°.

Groen helpt genezen

Het Nederlandse onafhankelijk adviesorgaan Gezondheidsraad spreekt van ‘helende tuinen’. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen wat iedereen aanvoelt: een groene omgeving helpt herstellen van stress en is gunstig voor de gezondheid. Patiënten in ziekenhuizen of zorginstellingen ‘in het groen’ of met uitzicht op groen, gebruiken tot 30% minder pijnstillers en verblijven gemiddeld 1 dag korter in het ziekenhuis.

IBIC bracht die meerwaarde onder meer naar het AZ Maria Middelares in Gent, en legde er een 8000 m² groot groendak aan, waar alle kamers op uitkijken. Ook het AZ Sint-Maarten in Mechelen trok de kaart van de genezende omgeving door maximaal in te zetten op een groene beleving in alle patio’s.

Projectontwikkelaars en opdrachtgevers brengen groen in de stad

Domein De Bos Heist-op-den-Berg

De tijd waarin het loonde om bij stadsontwikkelingen ook de allerlaatste vierkante meter te persen in ‘bewoonbare ruimte’, ligt achter ons. Projecten die inzetten op rust, groen en water en een gezond evenwicht weten te vinden tussen densiteit van bewoners en een aangename omgeving boeken steeds meer succes. Studies wijzen uit dat de waarde van een pand in een groene omgeving met 4 tot 8% stijgt.

Domein De Bos Heist-op-den-Berg

Ook voor architecten en projectontwikkelaars loont het om na te denken over een concept waarin groendaken een cruciale rol spelen. Domein De Bos in Heist-op-den-Berg gooit hoge ogen als een toekomstgericht project – ook bij architectuurliefhebbers. Grote ‘living outdoor’ terrassen brengen de natuur aan de dorpel van bijna honderd wooneenheden. IBIC ontwerpt en realiseert er de daktuinen en hellende groendaken van het ‘woonerf’ in nauwe samenwerking met projectontwikkelaar Group De Neve.

Denkt u er ook aan om groendaken toe te passen in uw project? Laat het ons weten via het aanvraagformulier. Onze IBIC experten helpen u vrijblijvend.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email