IBIC tilt groendaken en daktuinen naar een hoger niveau

IBIC

Architecten, beleidsmakers en aannemers zijn het erover eens: de stad van morgen is een groene stad. Steeds vaker voorzien beleidsmakers in hun stadsontwikkelingsprojecten groene ruimtes en een kwalitatief openbaar domein. Maar ook op een kleinere schaal kunnen bouwheren en architecten hun steentje bijdragen door de aanleg van groendaken en daktuinen.

Een groendak is niet alleen goed voor de bouwheer en de bewoners (warmte- en geluidisolatie, verhoogde levensduur van het dak, extra buitenruimte) maar ook voor de maatschappij (waterbuffering, verhoogde biodiversiteit, luchtzuiverend effect).

IBIC lanceert nieuwe toekomstvisie

Al 20 jaar pioniert IBIC in de realisatie en het onderhoud van groendaken en daktuinen. Sinds enige tijd werkt IBIC hard aan een nieuwe toekomstvisie. Een visie die groendaken en daktuinen naar een hoger niveau tilt.

Op dinsdag 25 april doet IBIC zijn nieuwe toekomstvisie uit de doeken tijdens een VIP event in de verborgen daktuin van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen. In een reeks inspirerende lezingen kom je meer te weten over de toekomst van groendaken en de rol die IBIC daarin wil spelen:

  • 19u30 - "Ruimtelijke planning van steden en gemeenten: de uitdagingen uitgelicht" door Ann Rekkers (Directeur Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning vzw)
  • 19u45 - "Naar een groene toekomstfilosofie: het nieuwe IBIC" door Nancy Adriaenssens (Managing Director - IBIC)
  • 20u00 - "Urban Farming catering rechtstreeks vanuit de daktuin" walking dinner door Roof Food
  • 22u00 - Einde event

Bativox mag 2 kaarten voor dit VIP event wegschenken aan geïnteresseerde bouwprofessionals. Om kans te maken op één van de twee VIP tickets dien je in bijgevoegd formulier duidelijk de vermelding “Graag VIP ticket event 25 april” op te nemen. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email