Hunter Douglas lanceert uniek plafond voor hoge kantoorgebouwen

Hunter Douglas Architectural Belgium
Hunter Douglas Architectural Belgium
Hunter Douglas Architectural Belgium

Hoge windbestendigheid, uitzonderlijke akoestiek en geïntegreerde verlichting creëren nieuwe architecturale perspectieven voor naadloze overgang van binnen naar buiten.

Hunter Douglas, toonaangevende marktleider in architecturale plafondoplossingen,  lanceert een uniek plafondconcept geschikt voor de veeleisende hedendaagse architectuur van publieke gebouwen met de mogelijkheid om binnenplafonds naadloos door te laten lopen op buitenoverkappingen. Terwijl buiten- en binnenplafond zichtbaar hetzelfde zijn, beantwoorden ze toch aan specifieke omgevingsvereisten.

Om te voldoen aan de hoge akoestische eisen op het vlak van binnenklimaat zijn de panelen van het binnenplafond geperforeerd en voorzien van een akoestisch vlies om geluid te absorberen en zo de echo te minimaliseren. Het panelenplafond met hoge reflectiewaarde wordt boven een roosterplafond bevestigd. Tussen beide lagen bevinden zich de tl-armaturen die het licht optimaal diffuus in de ruimte verspreiden. Achter de reflecterende bovenlaag van het panelenplafond worden naast de installaties van licht ook deze van ventilatie weggewerkt.

Hunter Douglas ontwikkelde een speciale stormvaste en corrosiebestendige constructie die boven het panelenplafond is bevestigd om het buitenplafond bestand te maken tegen zware windstoten tot 150 km/uur.

Met deze ontwikkeling lanceert Hunter Douglas een uniek en vernieuwend plafond concept met een hoge windbestendigheid en een uitzonderlijke akoestische performantie (αW-waarde van 0,85). De oplossing is uitermate geschikt voor hoge kantoorgebouwen waarvan centrale ruimten van binnen naar buiten doorlopen, enkel gescheiden door een transparante gevelconstructie. Dit laat architecten toe om hun project een strakke uniforme uitstraling te geven.

Het eerste doorlopende aluminium plafond werd geïnstalleerd in ‘De Rotterdam’, het grootste multifunctionele gebouw van Nederland (162.000 m2), met een plafondoppervlakte van 2500m2 voor de volledige begane verdieping.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email