Nieuwe generatie buitenzonwering geschikt voor inbouw in nis met eenvoudige toegang tot mechanisme voor onderhoud

Hunter Douglas Architectural Belgium
Hunter Douglas Architectural Belgium
Hunter Douglas Architectural Belgium

Onlangs introduceerde Helioscreen Projects, een divisie van Hunter Douglas, ProScreen ZIP. Dit is een nieuwe generatie verticale, oprolbare en windvaste buitenzonwering die geluidshinder tot een minimum beperkt. ProScreen is voorzien van een ‘noise reduction insert’ een uniek geleideblokje met een vering die beweging opvangt, veroorzaakt door bijvoorbeeld wind of door het ophalen van het doek. Het geluid dat doorgaans gepaard gaat met deze beweging wordt hierdoor volledig gedempt. Het mechanisme van ProScreen ZIP is ook bij inbouw in een spouw of nis eenvoudig bereikbaar voor bediening en onderhoud. In dat geval zorgt de Recess 95 kast voor een eenvoudige toegang via de onderkant tot het mechanisme voor service. Op de Architect@work beurs in Luik was ook de Baffle Ceiling, type durlum POLYLAM® te zien. In de U-vormige baffles is een akoestisch vlies verwerkt, dat in combinatie met de perforaties in het staal zorgt voor een uitstekende geluidsdemping. Tot slot wordt op de beurs het gevelbekledingssysteem QuadroClad®200 (QC200) getoond. De optisch gesloten voegen van 12,5 millimeter zorgen voor een vlakke gevel, wat aansluit op de wens van architecten. Hunter Douglas is te vinden op stands 133, 134 en 136.

ProScreen ZIP is een nieuw productgamma buitenzonwering uitgerust met de unieke ‘noise reduction insert’ dat op een deel van de onderlat is bevestigd waardoor het rammelen van de onderlat, veroorzaakt door bijvoorbeeld wind of wanneer men de zonwering optrekt, tot een minimum wordt beperkt. Bovendien is ProScreen kostenbesparend vergeleken met zonwering systemen voorzien van een borstelprofiel of kunststof inlage over de gehele lengte van de lat.

De oprolbare screens van Helioscreen Projects kunnen worden ingebouwd in een spouw of nis waardoor het gewoonlijk moeilijk is om het mechanisme voor onderhoud via de voorkant te openen. Een oplossing hiervoor is de Recess 95 kast die via een opening aan de onderkant bereikbaar is, wat de toegang tot het zonwering mechanisme vergemakkelijkt. De spouw wordt zijdelings afgesloten door tweedelige geleiders. Omdat het productgamma bestaat uit drie kastgroottes en zes verschillende zijgeleidingen, kan ProScreen ingepast worden in ieder bouwkundig ontwerp. Dit biedt extra mogelijkheden voor de architect. Daarnaast gaat dit type zonwering op in het geveloppervlak, wat zorgt voor een optisch vlakke en egale gevel. Bovendien kent Proscreen ZIP een hoge windvastheid, namelijk van windklasse 3 volgens EN-1361.

Op Architect@Work is ook de Baffle Ceiling type durlum POLYLAM® te zien. De stalen baffles bestaan uit een geplooide U-vorm, waarin als het ware een akoestisch vlies is bevestigd. Dit zorgt, in combinatie met perforaties aan drie zijden van de baffles, voor een ruime verbetering van de geluidabsorptie. Uniek is bovendien de uitlijning van de baffles. Linda de Ridder, sales engineer België: ‘De ene baffle eindigt aan de kopkant met een lipje. Deze valt in het sleufje van de volgende baffle. Je hoeft dus niet te schroeven.’

Ook QuadroClad® 200 (QC200) wordt getoond op Architect@Work in Luik. Met dit gevelbekledingssysteem beantwoordt Hunter Douglas aan de architectonische trend van strakke gevels. Dit effect wordt gerealiseerd dankzij de optisch gesloten voegen van 12,5 millimeter. Hoewel de voegen dicht lijken, staat het geïntegreerde voegprofiel onder een kleine hoek, wat doorlating van lucht mogelijk maakt. QC200 is bestand tegen een windlast van minimaal 3000 N/m2. Dit is twee keer zoveel als standaard gevelbekleding.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email