Honeywell is een internationaal fabrikant en "technology leader" van elektronische branddetectie en blussystemen. Net als branddetectie heeft noodverlichting als doel levens te redden. Voor Honeywell was het dan ook een logische keuze om enkele jaren geleden kwalitatieve noodverlichtingsproducten zoals het gamma noodverlichtingsarmaturen UniLUX, ProLUX, MaxLUX, … te introduceren.

 

Innovatieve en energiezuinige LED noodverlichting

De laatste tijd is de verlichtingsmarkt aan een grote omwenteling bezig. Innovatieve en energiezuinige LED-verlichting is aan een doorbraak begonnen. Dit leidde niet enkel tot erg energiezuinige verlichting, maar designers zagen hun kansen om nooit eerder geziene creaties te ontwerpen, die ofwel heel opvallend van vorm zijn of juist heel discreet. In ieder geval dragen de nieuwe ontwerpen veelal bij aan de architectuureisen van hedendaagse en moderne gebouwen.

 

Onder invloed van de opkomende LED-technologie zag het Honeywell R&D team mogelijkheden om de, tot dan toe vrij klassieke reeks noodverlichtingsarmaturen, onder handen te nemen. Het resultaat is een nieuwe reeks noodverlichtingsarmaturen op basis van LED-technologie. Maar liefst zeven nieuwe hoogwaardige armaturen zijn het resultaat van een doorgedreven productontwikkeling die beantwoorden aan de eisen van hedendaagse gebouwen en normen. UniLED, ExiLED, ProLED en MaxLED zijn stuk voor stuk decentrale autotest armaturen instelbaar als continue of als noodverlichting. De stijlvol vormgegeven OmniLED, AeriLED, en OvaLED zijn decentrale autotest armaturen bedoeld voor montage in de vluchtroute.