De nieuwe douche-ervaring: ruimte, glas, rust en helderheid

Hansgrohe
Hansgrohe
Hansgrohe

In de woonbadkamer speelt de douche een steeds belangrijker rol. We kiezen voor een grotere doucheruimte, waar glas zorgt voor transparantie, helderheid en rust. De Duitse sanitairspecialist Hansgrohe presenteert in zijn nieuwe douchereeks dan ook verschillende elementen afgewerkt met glas. Gecombineerd met de populaire Select-technologie, waarbij je met één druk op de knop wisselt van straalsoort, levert dat een luxueuze waterbeleving op.

Trend: helderheid en rust in de badkamer

Openheid in de woning is kenmerkend voor de interieurarchitectuur van vandaag. Ruime glaspartijen brengen de tuin binnen, woonruimtes versmelten met de keuken, en ook in de woonbadkamer is transparantie het codewoord.

Waar we vroeger de douche verstopten in een donkere nis, kiezen we nu voor een open vormgeving die bijdraagt tot helderheid en rust. Glas speelt hierbij een belangrijke rol.

“Glas en water zijn de beste vrienden. Glas is net als water iets universeels en wordt overal begrepen.” Andreas Diefenbach van Phoenix Design, vaste designpartner van Hansgrohe

Onze doucheruimte wordt vandaag ook opvallend groter. Vooral bij nieuwbouw en grondige renovaties laten we het bad vaak achterwege ten voordele van grotere doucheruimtes. Toch wil de nieuwe douche zich architecturaal niet opdringen of een statement maken. Denk heldere glazen panelen tot op de grond met verborgen scharnieren, waardoor het aanvoelt alsof je in een open ruimte doucht in plaats van in een verborgen hoek. Dat draagt bij tot het wellnessgevoel. We vertoeven vandaag namelijk niet alleen in de badkamer voor onze lichaamsverzorging, maar ook om tot rust te komen en even te ontsnappen aan de turbulente wereld rondom ons.

Ontdek de gloednieuwe hoofddouches Rainmaker Select, de thermostaat ShowerTablet 700 en de ingebouwde douchebedieningen ShowerSelect.

1. Hoofddouche Rainmaker Select

In lijn met de trend van grotere doucheruimtes ontwikkelde Hansgrohe grotere hoofddouches. De nieuwe Rainmaker Select-reeks omvat twee ontwerpen, één met een doorsnede van 46 cm en één met een doorsnede van 58 cm. Gecombineerd met de Select-technologie, waarbij je met één druk op de knop van straalsoort wisselt, staat dat garant voor een sensuele douche-ervaring. De nieuwe hoofddouches maken van de badkamer een oord van ontspanning waar je maar al te graag ontsnapt aan de drukte van alledag.

Vakmanschap

Samen met zijn vaste designpartner Phoenix Design koos Hansgrohe voor een heldere, minimalistische ontwerptaal met strakke vlakken en licht afgeronde hoeken. De combinatie van wit glas en chroom –  nieuw voor Hansgrohe – resulteert in een luxueuze en natuurlijke look die perfect samengaat met moderne badkamerarchitectuur. De hoofddouches tonen het vakmanschap van Hansgrohe: de glazen plaat telt meer dan tweehonderd straalopeningen die elk met een precisielaser uitgesneden werden.

Omhuld door water

De hoofddouche Rainmaker Select 460 heeft een doorsnede van 46 cm en is beschikbaar voor wand- of plafondopbouw. De 3 jet-versie laat je toe te kiezen tussen drie straalsoorten: de brede en aangename kracht van de RainSpray omhult het volledige lichaam in water, de RainStream-modus verwent je met een waterval van zachte stralen, en de sterke, gebundelde straal van de Mono raakt geconcentreerd en toch zacht de huid aan, wat een rustgevend en opwekkend effect heeft.

De Rainmaker Select 580 meet 58 cm en wordt rechtstreeks op de wand gemonteerd. Naast de RainSpray, de Mono en de RainStream is de hoofddouche ook voorzien van een RainFlow-watervalstraal, een krachtige en brede waterval die doet dromen van een douchepartij in de Niagara.

Harmoniërende bediening

De nieuwe XL-hoofddouches passen uitstekend bij het nieuwe formaat van de ShowerTablet Select 700 (zie lager). Voor de bediening van je nieuwe hoofddouche kun je kiezen voor een Showerpipe, waarbij de thermostaat (de ShowerTablet Select 700), de handdouche (de Raindance Select bijvoorbeeld) en de hoofddouche in één stijlvol geheel geïntegreerd zitten.

De ingebouwde versie van de Rainmaker Select laat zich combineren met de vierkante ShowerSelect-bediening. Ook die is nu verkrijgbaar in een nieuwe uitvoering afgewerkt met glas (zie lager). Douche en bediening vormen samen een stijlvol geheel.

Nieuw is ook dat je de Rainmaker-hoofddouche zonder Select, dus met één straalsoort, via een ingebouwde connectie kunt verbinden met de nieuwe ShowerTablet Select 700-thermostaat voor een nog uitgepuurdere  vormgeving in de badkamer.

Gegevens

  • Hoofddouche Rainmaker Select 460: 1 jet, 2 jet of 3 jet. Vanaf € 1 560, btw niet inbegrepen.
  • Hoofddouche Rainmaker Select 580: 3 jet. Vanaf € 2 640, btw niet inbegrepen.
  • Eenvoudig in onderhoud: makkelijk van plafond- of wandsteun te verwijderen. Ook het glas kun je wegnemen voor grondige reiniging.

2. ShowerTablet Select 700

Stijlvol, veilig en handig. De nieuwe ShowerTablet Select 700 is ideaal om je Rainmaker Select-hoofddouche te bedienen. Met zijn glasoppervlak van maar liefst 70 cm heb je alle ruimte voor je shampoo, zeep en scheermesjes. De tijdloze, architecturale vorm doet het tablet versmelten met elke badkameromgeving.

Eenvoudig gebruik voorop

De ShowerTablet Select 700 laat je in combinatie met de Rainmaker Select hoofddouche toe om met een eenvoudige druk op de knop van straal te veranderen of te wisselen tussen de hand- en hoofddouche. Het glazen oppervlak is makkelijk schoon te houden en straalt luxe uit.

De ShowerTablet is bovendien heel veilig. De behuizing staat niet in verbinding met de watertoevoer, waardoor die nooit te warm wordt. De afgeronde hoeken staan in voor extra veiligheid.

De ShowerTablet past perfect over bestaande kraanuitlopen. De behuizing sluit naadloos aan op de muur. Dat maakt het toestel handig bij verbouwingen. Het glazen oppervlak laat zich vlot schoonmaken.

Verschillende versies

De ShowerTablet is beschikbaar voor bad of douche. Daarnaast kun je ook voor de Showerpipeversie kiezen, waarbij thermostaat, hand- en hoofddouche in één elegant geheel verwerkt zitten. Kies je voor een hoofddouche zonder Select, dan kun je de ShowerTablet ook voor het eerst ingebouwd verbinden met je hoofddouche.

ShowerTablet Select 700. Vanaf € 1 200 btw, niet inbegrepen.

Technologie die het dagelijkse leven eenvoudiger maakt

De techniek van de ingebouwde ShowerSelect-thermostaat zit in de muur, waardoor je een grotere bewegingsruimte hebt in de douche. De bediening kan tot vijf functies bieden voor een geïndividualiseerde douche-ervaring.

3. Inbouwthermostaat ShowerSelect

De intuïtieve inbouwthermostaat ShowerSelect van Hansgrohe is nu ook met een luxueus oppervlak van wit of zwart glas verkrijgbaar. Het tijdloze en heldere design past goed bij de hedendaagse architecturale trends. Je kunt de douchebedieningen combineren met de bestaande producten van Hansgrohe, maar dankzij het witte of zwarte glas vormen ze natuurlijk een mooi duo met de Rainmaker Select-hoofddouches.

De Select-technologie van Hansgrohe werkt via een bijzonder afsluitventiel. Hierdoor kun je, zonder ingewikkelde elektronica of elektrische aansluitingen, eenvoudig én op mechanische wijze, het water aan- en afzetten, de hoofd- en handdouches bedienen én wisselen tussen verschillende straalsoorten. En dat allemaal door eenvoudig op de knop te duwen. Het krasbestendige en duurzame glas maakt de inbouwthermostaten eenvoudig om schoon te maken.

Vanaf € 510, btw niet inbegrepen.

Thermostaten voor jong en oud

Zowel de opbouwthermostaat ShowerTablet Select 700 als de inbouwthermostaten ShowerSelect spreken een breed publiek aan. Ook kinderen, ouderen en mensen met een fysieke handicap kunnen er vlot en intuïtief mee aan de slag. Alle bedieningsknoppen hebben eenvoudige symbolen die makkelijk te begrijpen zijn en bevinden zich handig vooraan op het toestel. Tegelijk kunnen de Select-knoppen zo geïnstalleerd worden dat ze een beetje vooruitsteken wanneer ze uit staan, waardoor je ze makkelijker vindt op de tast. Een ergonomische temperatuurgreep is ook eenvoudig met ingezeepte handen te bedienen. Dat maakt deze thermostaten ook uitermate geschikt voor doucheruimtes van personen met een fysieke handicap en openbare douches.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email