Oersterke én geluidswerende gipsplaat

Fabota1
HabitologoR
habitogeplaatst2

Binnenmuren plaatsen, ruimtes herindelen of wanden vernieuwen. Met Habito® van Gyproc® doe je het snel en flexibel, zonder in te boeten aan kwaliteit. De gipswand voelt aan als een massieve muur … en klinkt ook zo!

Het belang van akoestisch comfort neemt toe. We wonen dichter op elkaar en er is steeds meer straatlawaai. De geluidswerende Habito® platen bieden geluidscomfort voor lawaai binnenshuis en van buitenaf. De grijze Habito® platen zijn ideaal voor scheidingsmuren tussen woningen of tussen ruimtes.

Extra geluidsisolatie

Ruimte tussen de bestaande wand en de voorzetwand tijdens de plaatsing garandeert een maximale geluidsisolatie. Combineer daarvoor de Habito® platen met de bijhorende Metal Stud® profielen en glaswolisolatie achter de voorzetwand. Niet alleen is er op die manier sprake van extra akoestische isolatie dankzij de ondoordringbare Habito® platen, de afstand tussen de dragende muur en de Gyproc® wand zorgt voor extra geluidsisolatie.

Flexibele en snelle inrichting

Bij (ver)bouwprojecten wordt nog vaak gekozen voor klassiek gemetselde scheidingswanden in snelbouw of cellenbeton. Nochtans valt er heel wat financiële én tijdswinst te boeken bij het gebruik van Habito® als scheidingswand. Bij de montage is er geen mortel of lijm nodig zoals bij klassieke metselwanden, waardoor droogtijden niet aan de orde zijn. Elektriciteitswerken kunnen meteen uitgevoerd worden zolder slijp- of kapwerk en ook andere vakmannen kunnen onmiddellijk van start gaan.

Eenvoudig te plaatsen

Habito® laat zich even snel en makkelijk plaatsen als standaard Gyproc® platen. Ondanks hun sterke gipskern volstaat een stanleymes om de platen in te snijden om ze vervolgens te plooien en te breken. Kabels werk je netjes achter de platen weg. Bovendien komt er bij deze plaatsing geen stof of water aan te pas, waardoor de wand meteen klaar is om verder af te werken. Om voorwerpen aan de wand te bevestigen, is er geen speciaal gereedschap of pluggen nodig. Met een spaanplaatschroef van 5 mm kan je tot 15 kg per ophangpunt bevestigen.

Extreem stevig

Habito® is tot vijfmaal sterker dan gemetselde wanden dankzij zijn stevige kern. Habito® wanden voelen aan als een massieve stenen muur, maar zijn veel dunner. Ze bieden een grotere weerstand aan herhaaldelijk stoten. Zo is de muur bestand tegen de impact van het verplaatsen van meubilair, stoten van de stofzuiger of spelende kinderen. De massieve plaat is tot 50% beter bestand tegen oppervlakteschade dan pleisterwerk. Ideaal voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

Wilt u graag meer informatie ontvangen omtrent de Habito® gipsplaat van Gyproc®? Vul het formulier in en Gyproc® bezorgt u meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email