Ontdek deze flexibele massieve muur voor de binnenafwerking

Geluidsoverlast is een van de grote uitdagingen van de toekomst aangezien bouwgronden kleiner worden en we alsmaar dichter op elkaar wonen. Onder de oorzaken van die akoestische prikkels horen onder andere de immer dunne tv-schermen die we aan de wand hangen, videogames en home-cinema systemen die lage bastonen produceren. Lawaai is er dus letterlijk overal.

Heel wat (ver)bouwers kiezen voor klassiek gemetselde scheidingswanden in snelbouw of (cellen)beton, zo blijkt uit onderzoek. Als reden voor die keuze verwijzen ze naar het robuuste en massieve karakter, maar dat is een hardnekkige denkfout. Nu is er een oplossing die op elk vlak interessanter is. 

Habito® zorgt niet alleen voor rust in huis. Deze wand is tot vijf keer sterker dan de traditionele bouwmaterialen. Het verschil is gewoon voelbaar. Spelende kinderen, het verplaatsen van meubilair, de stofzuiger of gewoonweg de gebruikelijke slijtage, Habito® gaat niets in de weg. Dit verhoogt uiteraard het gebruikerscomfort: minder onderhouds- en herstellingswerken in de ruimten die het meest gebruikt worden.

Met Habito® bouw je voor de lange termijn. Zijn je kinderen het huis uit en wil je de woning anders indelen of word je minder goed te been: geen probleem, deze wanden verwijder je zonder veel moeite. Voor je het weet is de wasplaats beneden omgevormd tot een badkamer. Of misschien kan een deel van de living dienstdoen als gelijkvloerse slaapkamer: meubels weghalen, schroefgaten dichten en je bestaande wand is klaar voor een nieuwe bestemming.

Wanden bekleed met Habito® bieden niet alleen de flexibiliteit om nieuwe ruimtes in te richten of te verbouwen of zelfs je hele huis onder handen te nemen. Het bevestigen van keukenkasten, wandrekken, gordijnroedes, flatscreens, … wordt ook kinderspel. De technologie gebruikt bij de ontwikkeling van de Gyproc® Habito® maakt het mogelijk om voorwerpen tot 30 kg per ophangpunt op een heel eenvoudige manier op te hangen door simpelweg een schroef te gebruiken.

Omdat je voor het monteren van Habito® geen mortel of lijm gebruikt zoals bij klassieke metselwanden, hoef je geen rekening te houden met lange droogtijden. De elektricien kan onmiddellijk wandcontactdozen en schakelaars monteren zonder slijp- en kapwerk. Ook de andere vakmannen kunnen meteen aan de slag.

Minder massa, meer vierkante meters. In vergelijking met conventionele gebouwde wanden van metselwerk, spaart Habito® tot 25% wanddikte uit. Die extra vloerruimte maakt bij de verkoop of verhuur het verschil. Verruim je grenzen en ontdek de nieuwe dimensie van modern wonen: Habito®. Getest door experts en goedgekeurd.

Wilt u graag kennis maken met Habito®? Via het formulier kan u de brochure aanvragen, waar u voor elke woonsituatie een passende constructie treft. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email