Plâtinum, kant-en-klare dagkant in nieuwbouw en renovatie

Gyproc
Gyproc
Gyproc

In elk gebouw zijn er meerdere ramen of deuren, met telkens andere afmetingen, een andere aansluiting op de binnenwand en niet te vergeten een andere lichtinval. Bovendien is er variatie in afbouwmethode, sommige ruimtes worden namelijk afgewerkt met pleisterwerk, andere ruimtes met Gyproc-platen. Plâtinum is voor alle situaties geschikt, eenvoudig toepasbaar en garandeert een strak eindresultaat.

Plâtinum is drie-in-één: hoekprofiel, dagkantafwerking en aansluiting aan het raamprofiel. Plâtinum bestaat al meerdere jaren in de stukadoorswereld, maar heeft sinds Plâtinum 210 een breder toepassingsgebied en kan dan ook gecombineerd worden met Gyproc-platen.

Opmerkelijke voordelen

Het spreekt voor zich dat plaatsen van Plâtinum veel eenvoudiger is dan bepleisteren van dagkanten, en het bespaart aanzienlijk wat tijd bij plaatsing. Gipskartonplaten op de dagkant laten aansluiten vereist bovendien nog verdere accessoires die bij Plâtinum overbodig worden, wat dus onmiddellijk resulteert in een hoger rendement op de werf.

Door de uitstekende thermische isolatie en luchtdichtheid reduceert Plâtinum bovendien het risico op oppervlaktecondensatie en warmteverlies, veroorzaakt door een koudebrug. In samenwerking met het WTCB voerde Gyproc een studie uit over de thermische prestaties van Plâtinum. Bovendien minimaliseert Plâtinum, met of zonder isolatie, ook de kans op oppervlaktecondensatie en is het risico op schimmelvorming onbestaande, in tegenstelling tot andere dagkantafwerkingen.

En niet onbelangrijk: Plâtinum past perfect binnen een strakke afwerking. De dagkant is pleisterwit, geschikt als onderlaag voor verf en zorgt voor een strakke sterke hoek. Bovendien kan het Plâtinum-element rondom geplaatst worden en kan het dus ook als raamtablet toegepast worden.

Met of zonder isolatie

Plâtinum is beschikbaar in 3 lengtes: 2,2 m, 2,6 m en 3 m en 3 breedtes: 210 mm, 270 mm en 350 mm. De variant van 210 mm breed is ook beschikbaar met PUR.  Het gladde oppervlak van  Plâtinum is overschilderbaar en de achterkant heeft zwaluwstaarten die zorgen voor mechanische hechting aan het dagkant-oppervlak. Plâtinum PUR is bekleed met 16 mm PUR en een alu-kraftpapier dat op zich dan weer zorgt voor mechanische hechting met pleister of kleefgips. Langs de voorzijde heeft Plâtinum PUR hetzelfde gladde oppervlak.

Monteren en afwerken met Gyproc-producten

Plâtinum wordt gekleefd op de dagkant. Wij raden aan om Plâtinum te kleven en verder af te werken met producten uit het Gyproc-assortiment. Gyproc Express en L-gips zijn pleisters met een versnelde afbindtijd en zijn soepel verwerkbaar. Ideaal om snel de afwerking verder te zetten.

Kies ook voor kwalitatieve producten om de aansluiting met Plâtinum en het plaatoppervlak van de voorzetwand af te voegen. Gyproc-voegproducten, bijvoorbeeld JointFiller 45, JointFiller Vario of Rifino Premium, geven u een strak eindresultaat met minimale krimp of scheurvorming.

Bekijk zeker de montagevideo’s.

Aansluiting op pleisterwerk: 

Aanlsuiting op gipsplaten:

Wenst u meer info over de Plâtinum dagkant van Gyproc? Vul het aanvraagformulier in en Gyproc neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email