Wanneer de stukadoor een vochtige ruimte dient te bepleisteren, laat hij meestal zijn zakken gipspleister opzij staan en gebruikt hij pleister op basis van cement om de muren te bezetten. Gyproc brengt daar nu verandering in. Gyproc® Unique WR is een pleister op basis van gips met vochtwerende eigenschappen.

Traditioneel wordt er voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens, garages, … cement gebruikt omwille van de vochtwerende eigenschap van cement. Pleister op basis van gips wordt normaal niet gebruikt omdat deze pleister water opneemt en dit tot vochtproblemen en schimmelvorming kan leiden. Dankzij Gyproc is dit vanaf nu verleden tijd!

Getest door het WTCB en IBR

Gyproc® Unique WR is getest door het WTCB volgens de gangbare Europese Normen en voldoet ruim aan deze normen.  Dit betekent dat deze gipspleister positieve resultaten heeft behaald voor eigenschappen zoals waterabsorptie, waterdampdiffusie, waterdoorlaatbaarheid, enz.  Bovendien is Gyproc® Unique WR getest en wordt het aanbevolen door het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (Duitsland). Dit instituut heeft Gyproc® Unique WR gecontroleerd op vluchtige organische stoffen, biocides, zware metalen en radioactiviteit.

Meer dan 25% hoger rendement dan cement

Gyproc® Unique WR is een pleister op basis van gips, geschikt voor natte ruimtes, waar excellente prestaties op vlak van vochtwerendheid vereist zijn. Voor de stukadoor brengt deze innovatieve pleister een veel hoger rendement op - tot wel 25% en meer - dan wanneer hij cement zou gebruiken. Of hij nu de pleister manueel of machinaal aanbrengt, hij hoeft tijdens het uitvoeren van zijn werk niet meer van pleister naar cement over te schakelen wanneer hij een vochtige ruimte dient af te werken.

In het geval de stukadoor cement glad wenst af te werken, moet hij rekenen op een verwerkingstijd van gemiddeld 6 tot 7 uur. Gyproc® Unique WR heeft dezelfde verwerkingstijd zoals de andere bouwpleisters die Gyproc op de markt aanbiedt, namelijk 3 tot 4 uur. Hier maakt de stukadoor dus een grote tijdwinst! Daarnaast bedraagt de droogtijd van cement gemiddeld 7 dagen, terwijl Gyproc® Unique WR, met een gemiddelde laagdikte van 10 mm, gemiddeld in slechts 5 dagen droogt.

Ook op gladde ondergronden en plafonds

Naast de vochtwerende eigenschappen van Gyproc® Unique WR, biedt deze pleister op basis van gips ook het voordeel dat het op meerdere ondergronden kan aangebracht worden, zoals Gyplat en gladde beton, waar cement niet kan aangebracht worden. Gyproc® Unique WR kan eveneens zowel verticaal als horizontaal aangebracht worden terwijl men cement enkel op muren kan aanbrengen.

De stukadoor kan Gyproc® Unique WR-pleister op een gladde manier afwerken, zoals de andere bouwpleisters van Gyproc. Op deze ondergrond kan dan bijvoorbeeld geschilderd worden. Daarnaast kan de stukadoor de pleister ook met een grove structuur laten staan, wat hem dan weer uiterst geschikt maakt voor tegelwerk.

Het openen van een zak cement en het verwerken ervan brengt heel wat stof met zich mee. Dit is niet het geval met Gyproc® Unique WR. Dit komt dus ten goede van de gezondheid van de stukadoor.

Je herkent hem aan zijn groene kleur

Gyproc® Unique WR kan je herkennen aan de lichtgroene kleur na afwerking. Net zoals de vochtwerende gipsplaten en voegproducten van Gyproc onderstreept deze lichtgroene kleur de vochtwerende eigenschap. Zo onderscheidt hij zich duidelijk van de andere pleisters op gipsbasis.

Gyproc® Unique WR heeft zijn vochtwerende kwaliteiten reeds verschillende jaren bewezen in andere Europese landen en kan sinds enkele maanden eveneens in het gamma van de Belgische bouwhandelaar gevonden worden.

Wens je meer info over deze pleister op basis van gips én geschikt voor natte ruimtes, vul dan bijgevoegd formulier in.