GROHE SilkMove ES: nieuwe duurzame technologie voor slim en verantwoord verbruik

Grohe
Grohe
Grohe

GROHE stelt een nieuwe manier van energie besparen voor: de cartouche GROHE SilkMove® ES. Deze technologie vermijdt dat er water wordt opgewarmd terwijl je aan koud water alleen genoeg hebt. Tot nu toe gaf de greep in de middenpositie een mengeling van warm en koud water telkens als de kraan werd geopend, ook al was dat maar heel kort, zoals voor het uitspoelen van een tandenborstel of om de handen te wassen. Dat onnodige energieverbruik wordt nu voorkomen dankzij de nieuwe technologie van de GROHE SilkMove® ES-cartouche, waarbij de letters ES staan voor ‘Energie Sparen’. In de middenpositie levert de kraan namelijk koud water voor een verantwoord watergebruik.

Een combinatie van comfort en soberheid

Deze nieuwe technologie van GROHE gaat nog verder dan de al opmerkelijke prestaties van GROHE SilkMove®. Ze garandeert een duurzame en soepele bediening van de greep voor een precieze regeling van water en temperatuur, zelfs na een gebruik van twintig jaar. Bovendien bevordert deze technologie een verantwoord gedrag als het gaat om energiebronnen, die vandaag de dag zo kostbaar zijn. Op de kranen die zijn uitgerust met de GROHE SilkMove® ES-technologie bevindt de koudwaterstand van de greep zich in het midden. De greep kan met andere woorden niet verder naar rechts worden verplaatst, maar blijft evenwijdig aan de kraan naar voren staan.

De instelmarge voor warm water werd daarvoor uitgebreid naar links tot een hoek van 90°, wat een comfortabele en precieze regeling van temperatuur en debiet mogelijk maakt. Als de greep naar links staat, in een rechte hoek ten opzichte van de waterstraal, is de warmste watertemperatuur bereikt.

GROHE in dienst van het milieu

Het debiet werd beperkt tot 5,7 liter per minuut om water en energie te besparen. Een bijkomende temperatuurbegrenzer voorkomt verbranding door contact met erg heet water, voor een compromisloze ervaring die gebruikscomfort en ecoverantwoord handelen combineert.
Behalve de Euro-gamma’s – die allemaal bijzonder populair zijn in de huidige badkamerinterieurs – behoort ook het gamma Essence tot de kranen die beschikbaar zijn met de nieuwe technologie GROHE SilkMove® ES. Zowel voor thuis als in gebouwen met veel sanitaire installaties is het altijd een goede beslissing om te kiezen voor moderne kranen met een energiebesparende functie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email