Nieuwe wegen naar vluchtdeurbeveiliging: moderne techniek, hoge prestaties, gebruikersgemak en veilig

Gretsch-Unitas
Gretsch-Unitas

Het traditionele merk BKS bewijst met toekomstbestendige systeemoplossingen die voldoen aan alle vereisten - van complexe objectoplossingen tot en met eenvoudige en snel achteraf te monteren, compacte systemen - opnieuw haar deskundigheid en marktleidende rol op het terrein van slot- en vergrendeltechniek.

 

Minder systeemcomponenten - elektrisch vergrendelde touch bar en elektrisch vergrendeld paniekslot      

Met de nieuwe BKS-deurconcepten EVT (elektrisch vergrendelde touch bar) en EVP (elektrisch vergrendeld paniekslot) in combinatie met vluchtdeurregeling FTNT zijn de persoonlijke veiligheid in geval van paniek en de maximale veiligheid van eigendommen geen tegenstellingen meer. Tegelijkertijd worden de systeemcomponenten tot een minimum verminderd.   

 

 

De EVT-oplossing combineert paniekbeslag en vergrendelingtechniek voor vluchtdeuren conform EltVTR en prEN 13637 tot één systeem en vermindert daardoor het aantal afzonderlijke componenten. De geïntegreerde LED-weergave in de touch bar signaleert op eenduidige wijze de status 'vergrendeld' en 'ontgrendeld'. In vergrendelde toestand is de deur altijd door de sluitpunten van het paniekslot geborgd. Door de inwendig vergrendelde EVT worden onbevoegde pogingen tot het openen van de deur op effectieve wijze voorkomen. De EVT-oplossing kan voor enkele en dubbele houten, stalen of andere deuren met een omraming uit kokerprofiel worden ingezet.    

 

 

Bij de EVP-oplossing voor enkele houten, stalen of andere deuren met een omraming van kokerprofiel is evenmin de montage van extra vergrendelingelementen nodig. De combinatie van zelfvergrendeld paniekslot en elektrische vluchtdeurvergrendeling biedt een compacte oplossing en betekent voor architecten en verwerkers een enorme besparing in ontwerp en tijd.


Het EVP-slot heeft standaardafmetingen van de slotkast volgens DIN en kan daardoor altijd achteraf worden aangevuld. Extra freeswerk in het deurblad of in het kozijn boven de sluitplaat is niet meer nodig. De geïntegreerde, automatische dagschoot waarborgt een altijd vergrendelde deur, zonder dat deze handmatig moet worden afgesloten. Met de plaatsing in de slotzone zit het sluitpunt van deze elektrische vergrendeling optimaal 'in het midden' in de deur.

De beide vluchtdeurpakketten EVT en EVP worden in combinatie met de vluchtdeurregeling FTNT gebruikt en kunnen via de BKS NET-deurbusinterface in een netwerk worden opgenomen.

 

 

BKS-zonebewaking: vluchtdeurbewaking met alarmering vóór het openen van een deur

Zonebewaking BÜ10 is boven de deur gemonteerd en controleert een flexibel instelbare zone voor de deur. Wanneer een persoon de deur nadert, wordt een optisch en akoestisch signaal gegeven dat sterker wordt naarmate de persoon dichterbij komt. In geval van nood kan de deur op elk moment onbelemmerd worden gebruikt. Beveiliging van deuren tegen onbevoegd openen - ook later toe te voegen zonder verbouwingen aan de deur, bijv. bij brandwerende deuren als vluchtdeurbewaking.

 

Gemakkelijk en veilig - het VD-alarm

De compacte set voor vluchtdeurbewaking (dagalarm) kan werken met een accu en daardoor op prijsvriendelijke wijze achteraf op elke deur worden geïnstalleerd. Het toestel geeft bij het onbevoegd openen van een vluchtdeur een optisch en akoestisch signaal. De montage is zeer eenvoudig, omdat door de batterijwerking geen externe voeding moet worden aangevoerd en bekabeld.    

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email