Ingenieus systeem van dakafwatering nog optimaler dan voorheen

Geberit
Geberit
Geberit

Dat we meer en meer met regenval zullen te maken hebben, is ondertussen algemeen gekend. Dit als gevolg van de opwarming van de aarde. De overheid vraagt dan ook dat moderne woningen, flatgebouwen en utilitaire gebouwen (kantoren, ziekenhuizen, schoolgebouwen…) hun voorzieningen nemen en zorgen voor een goede afwatering. Voor de opdrachtgever en architect is het dan ook belangrijk om in de ontwerpfase hiermee rekening te houden. Ook in de uitvoeringsfase zal de aannemer zijn kennis moeten bijspijkeren om een kwalitatieve en vooral betrouwbaar dakafvoer te voorzien.

Grote daken betrouwbaar afwateren

Geberit bracht een dakafwateringsysteem uit die een zeer hoge afvoercapaciteit aankan. Het systeem bestaat uit een onderdruk-hemelwaterafvoertrechter. De techniek om regenwater af te voeren met behulp van onderdruk, levert een afvoercapaciteit op die bijna dubbel zo groot is dan met klassieke afvoersystemen en vereenvoudigt het ontwerp van het gehele systeem.

Optimalisatie van de Pluvia afvoertrechters

Geberit heeft nu de Geberit Pluvia afvoertrechters volledig hertekend. Vanaf april 2017 zijn de nieuwe daktrechters op de markt beschikbaar. Ze zijn makkelijker te hanteren en compacter dan de voorgaande.

“De standaardisatie van de Pluvia afvoertrechters was een van onze hoofddoelen. Dit betekent dat verschillende varianten met elkaar kunnen worden gecombineerd in één systeem, omdat de afvoertrechters op dezelfde manier zijn ontworpen. De geuniformiseerde reeks is dus eenvoudiger voor de loodgieters. Zo kunnen ze nu bijvoorbeeld de aanvullende sets voor dakterrassen of dakparkings gebruiken voor zowel de 12- als de 25-literdaktrechter. Dit maakt het hele systeem en zijn ontwerp beduidend minder complex.”

Hans Leen, Product Manager Geberit België

Installatie en onderhoud is makkelijker dan ooit

Behalve deze verbeteringen, heeft Geberit nu verschillende componenten op beide daktrechters op dezelfde manier ontworpen – bijvoorbeeld de anticondensisolatie, de bladvanger en de functieschijf. Dit vereenvoudigt de installatie en het onderhoud op daken waar beide trechtervarianten worden gebruikt. Met de bijbehorende aanvullende set kan het Geberit Pluvia systeem nu bovendien gewicht dragen, zodat het geschikt is voor beloopbare daken maar ook voor parkeergarages.

Gebruik van Pluvia voor elk type dak

Beide sets en een montageplaat voor dakafvoeren op lichte metalen daken zijn nu ook als accessoires beschikbaar voor zowel het 12- als het 25-liter-model.

De Geberit Pluvia daktrechters zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende formaten, maar ook in verschillende uitvoeringen. Met Pluvia biedt Geberit een oplossing voor nagenoeg iedere dakconstructie: voor synthetische dak afdichtingen, bitumen en in goten. Er zijn ook aanvullende artikelen beschikbaar voor de aansluiting van het dampscherm voor warme daken, alsmede voor groene of gewichtsdragende daken.

Alle modellen garanderen een waterdicht en duurzaam systeem. Het assortiment omvat ook een noodoverloopset die wordt gebruikt om een dakafvoer om te vormen tot een noodoverloop.

Bent u bezig met een complexe dakconstructie of dakvorm? Onze technische adviseurs van Geberit staan u bij voor de hydraulische berekeningen, de meest optimale plaatsing van de daktrechters en buisleidingen. Via het aanvraagformulier kan u vrijblijvend contact opnemen met Geberit.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email