Wist je dat FOAMGLAS-isolatie een schild vormt bij brand?

FOAMGLAS

Iedere brand is een ramp, zeker als er slachtoffers vallen. De brandveiligheid van een gebouw hangt vooral af van de gebruikte materialen. FOAMGLAS®-isolatie is absoluut veilig. Het is onbrandbaar, geeft bij brand geen rook of giftige gassen vrij, en draagt ook nooit bij tot een flashover. Bij brand kan cellenglas de uitbreiding van het vuur zelfs beperken.

7 brandklassen

De Europese brandclassificatie voor bouwmaterialen onderscheidt zeven hoofdklassen volgens NBN EN 13501-1: klasse A1 staat voor onbrandbare producten, klasse A2 staat voor nagenoeg onbrandbare producten, de klassen B, C, D & E staan voor brandbare producten, de klasse F staat voor niet-geklasseerde producten of producten die faalden bij de minst strenge proef. Voor het bepalen van de brandklasse wordt een bouwmateriaal getest op drie eigenschappen: branduitbreiding, rookontwikkeling en druppelvorming

De hoogst mogelijke brandveiligheid

FOAMGLAS® vervult binnen de bouwsector al tientallen jaren een voortrekkersrol op het vlak van onbrandbare isolatie. Terwijl andere isolatiematerialen het vuur sneller helpen verspreiden en/of bij brand giftige dampen afgeven, biedt FOAMGLAS® de hoogst mogelijke brandveiligheid.

FOAMGLAS® behoort tot Eurobrandklasse A1. Het isolatiemateriaal bestaat volledig uit glas en heeft een smeltpunt dat hoger ligt dan 1.000 °C (DIN 4102 – 17, bij een dikte ≥ 80 m). Bij brand ontwikkelt cellenglas geen giftige gassen of rook die het zicht op de vluchtwegen kan belemmeren. Het veroorzaakt ook geen brandende druppels die personen kunnen verwonden.

Meer zelfs: in geval van brand treedt FOAMGLAS®-isolatie op als een barrière tegen de vlammen. Wanneer cellenglas aan vuur wordt blootgesteld, begint het oppervlak te ‘verglazen’, en vormt er zich een beschermlaag die voorkomt dat het vuur zich uitbreidt in aangrenzende ruimten. Op die manier blijven de vluchtwegen vrij en krijgen de hulpdiensten meer tijd om de brand te bestrijden en eventuele aanwezigen te evacueren.

Update van de nuttige brochure rond brandpreventie

Meer interessante informatie over de brandreactie en de brandweerstand van bouwmaterialen en over de toepassingen van brandveilige FOAMGLAS®-isolatie is te vinden in de brochure ‘Brandpreventie’ (40 p.’s). Recent werd deze brochure geupdatet, zodat je op de hoogte bent van de laatste brandnormen. Vraag deze aan via het formulier en bescherm jouw project tegen brand.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email