FOAMGLAS-isolatie: warm aanbevolen! Ook bij brand

1V1
FOAMGLAS
Hand

Een brand kan desastreuze gevolgen hebben. Niet enkel op sociaal, maar ook op economisch en ecologisch vlak. Brandpreventie is daarom een uiterst belangrijk aspect waar iedere architect, vergunningsverstrekker, ontwikkelaar, bouwheer of eigenaar van een gebouw verantwoordelijk voor is. Elk van hen kan het ontstaan van een brand en zijn verspreiding binnen de ruimte helpen vertragen door te kiezen voor bouwmaterialen die moeilijk ontvlambaar of weinig brandbaar zijn. FOAMGLAS®-isolatie is niet enkel volstrekt onbrandbaar (A1). Bij brand vormt het oppervlak van FOAMGLAS® een hitteschild dat de structuur van een gebouw bijkomende bescherming biedt. De verklaring en tal van brandbeveiligende toepassingen van FOAMGLAS® zijn te vinden in de gratis brandbrochure van FOAMGLAS®.   

 

Verhoog de brandweerstand van andere bouwelementen

Hoe brandveilig een gebouw is, hangt voor een belangrijk deel af van de materialen die er zijn gebruikt. FOAMGLAS®-isolatie is door zijn unieke samenstelling – 100%  glas – absoluut onbrandbaar. Het behoort tot de hoogste (veiligste) van de 7 Euroklassen: A1. De gangbare kunststof isolatiematerialen vallen in de gevaarlijke klassen D en E. FOAMGLAS®-isolatie is bestand tegen vlammen en zeer hoge temperaturen, vervormt of smelt niet, ontwikkelt bij brand geen rook, giftige gassen of brandende druppels, en draagt ook nooit bij aan het ontstaan van een flashover. Vluchtwegen en nooduitgangen blijven zichtbaar, en de brandweer kan gemakkelijker ingrijpen. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat FOAMGLAS®-isolatie de brandweerstand van bouwelementen in grote mate verhoogt. Wanneer FOAMGLAS® aan vlammen wordt blootgesteld, begint het oppervlak te ‘verglazen’, waardoor zich een ‘hitteschild’ vormt. Brandtesten van Warrington Fire Gent wijzen bijvoorbeeld uit dat FOAMGLAS®-platen van 50 mm dik de vuurbestendigheidsduur van gemetselde muren met 30 minuten verlengt. Met platen van 150 mm dik verbetert de brandweerstand van de muren met 90 minuten.

Meer interessante informatie over de brandreactie en de brandweerstand van bouwmaterialen en over de toepassingen van brandveilige FOAMGLAS®-isolatie is te vinden in de brochure ‘Meer veiligheid met FOAMGLAS®’ (38 p.’s). Vraag deze aan via het formulier en bescherm uw project tegen brand.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email