U kent FOAMGLAS® allicht als dé oplossing voor koudebrugonderbreking. Maar FOAMGLAS®  is veel meer dan enkel PERINSUL. Behalve deze blokken bestaan er ook uitstekende platen en panelen die van cellulair glas zijn gemaakt, en die met succes worden toegepast, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. In de loop van 50 jaar is FOAMGLAS® wereldwijd uitgegroeid tot dé specialist van hoogwaardige systeemoplossingen voor ondergrondse vloeren en wanden, binnenisolatie en de meest uiteenlopende types van platte en licht hellende daken toegepast in gebouwen of constructies met specifieke beschermingseisen.

FOAMGLAS® -isolatie bestaat uit miljoenen minuscule glascellen die zijn gevuld met een sterk isolerend inert glas. Het zijn deze glascellen die FOAMGLAS® zijn bijzondere kwaliteiten verlenen: een buitengewone water(damp)dichtheid en een blijvend isolatievermogen, ook na een overstroming of een brand. Een absolute drukvastheid en drukweerstand, zelfs bij extreem hoge en langdurige belasting. En een totale immuniteit voor vuur.

Voor de isolatie van platte en licht hellende daken

FOAMGLAS® is een buitengewoon betrouwbaar materiaal voor terrasdaken, daktuinen, waterdaken, parkeerdaken, energiedaken...  Zelfs na bijna een halve eeuw blijft het zijn thermische kwaliteiten en stabiliteit behouden. Dat blijkt uit testen die het FIW uit München in opdracht van Pittsburgh Corning Europe heeft uitgevoerd naar het langetermijngedrag van FOAMGLAS®-isolatie in diverse platdaktoepassingen. Ook belangrijk: wanneer een dak bijkomend moet worden geïsoleerd, mag FOAMGLAS® blijven liggen. Een extra laag plaatsen volstaat. Traditioneel wordt de isolatie aangebracht met warm bitumen, FOAMGLAS® ontwikkelde een gamma koudlijmen met een nodige goedkeuring.

Voor ondergrondse constructies 

Steeds vaker worden kelderverdiepingen benut voor woon- of commerciële doeleinden. Aan isolatiemateriaal dat met de bodem in aanraking komt, worden terecht hoge eisen gesteld. Het moet niet enkel beschikken over uitstekende – én blijvende – thermische kwaliteiten, het moet tevens bestand zijn tegen de specifieke uitdagingen van ondergrondse constructies: een hoge druk, en de mogelijke aanwezigheid van vocht, chemische stoffen en/of ongedierte.

FOAMGLAS® komt aan deze eisen probleemloos tegemoet. Zelfs bij een zeer hoge drukweerstand zal FOAMGLAS®-isolatie niet vervormen of inzakken.

Als binnenisolatie

Buitenmuren aan de binnenkant isoleren verhoogt het risico op oppervlakte en inwendige condensatie, waardoor het isolatiemateriaal kan degraderen en er schimmelvorming kan ontstaan.  Met cellulair glas zijn deze risico’s onbestaande. FOAMGLAS® is immers isolerend en dampdicht in één. Een extra dampscherm is dus niet nodig, zelfs niet voor gebouwen met binnenklimaatklasse 4.

Als koudebrugonderbreking

Doordat de isolatielaag niet altijd doorlopend is en onderbroken wordt bij overgangen naar ramen, balkons, muren en vloeren, vertonen onze gebouwen op het gebied van thermische isolatie vaak zwakke plekken of koudebruggen genoemd. Ze veroorzaken warmteverliezen, die in hogere energiekosten resulteren alsook condensatie. Naarmate de warme lucht ter hoogte van die overgangen afkoelt, condenseert er waterdamp. Het risico op schimmel is hoog, wat nadelig is voor onze gezondheid. Verder is er een risico op corrosie van metalen substructuren of rotting van houtconstructies.

De oplossing voor deze problemen is FOAMGLAS® PERINSUL dat uitstekende isolatiewaarden aan statisch draagvermogen koppelt. Het is een dragende isolatie met een hoge dichtheid en draagvermogen die niet vervormt. PERINSUL is specifiek ontworpen voor plaatsing in metselwerkwanden, onder wandconstructies van een houten kaderwerk, onder vensters, op borstweringniveau en soortgelijke toepassingen.

De toepassingen van FOAMGLAS®