FOAMGLAS is meer dan enkel PERINSUL

FOAMGLAS

U kent FOAMGLAS® allicht als dé oplossing voor koudebrugonderbreking. Maar FOAMGLAS® is veel meer dan enkel PERINSUL. Behalve deze blokken bestaan er ook uitstekende platen en panelen die van cellulair glas zijn gemaakt, en die met succes worden toegepast in de volledige schil van een gebouw, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. In de loop van 50 jaar is FOAMGLAS® wereldwijd uitgegroeid tot dé specialist van hoogwaardige systeemoplossingen voor ondergrondse vloeren en wanden, binnenisolatie, gevels, en de meest uiteenlopende types van platte en licht hellende daken. 

FOAMGLAS®-isolatie bestaat uit miljoenen minuscule glascellen die zijn gevuld met een sterk isolerend inert gas. Het zijn deze glascellen die FOAMGLAS® zijn bijzondere kwaliteiten verlenen: een buitengewone water(damp)dichtheid en een blijvend isolatievermogen, ook na een overstroming of een brand. Een absolute drukvastheid en drukweerstand, zelfs bij extreem hoge en langdurige belasting. En een totale immuniteit voor vuur.  Naast koudebruggen is FOAMGLAS® daarom een uitmuntende keuze om er ook ondergrondse constructies, buitenmuren aan de binnenkant, gevels, en platte en licht hellende daken mee te isoleren.

Voor ondergrondse constructies 

Steeds vaker worden kelderverdiepingen benut voor woon- of commerciële doeleinden. Aan isolatiemateriaal dat met de bodem in aanraking komt, worden terecht hoge eisen gesteld. Het moet niet enkel beschikken over uitstekende – én blijvende – thermische kwaliteiten, het moet tevens bestand zijn tegen de specifieke uitdagingen van ondergrondse constructies: een hoge druk, en de mogelijke aanwezigheid van vocht, chemische stoffen en/of ongedierte.

FOAMGLAS® komt aan deze eisen probleemloos tegemoet. Zelfs bij een zeer hoge drukweerstand zal FOAMGLAS®-isolatie niet vervormen of inzakken.

Als binnenisolatie

Buitenmuren aan de binnenkant isoleren verhoogt het gevaar op schimmelvorming en inwendige condensatie, waardoor het isolatiemateriaal kan degraderen. Met cellulair glas zijn deze risico’s onbestaande. FOAMGLAS® is immers isolatielaag en vochtwering in één. Een extra dampscherm is niet nodig, zelfs niet voor gebouwen met binnenklimaatklasse 4.

FOAMGLAS® PC® FINISH – wandisolatie met een minerale pleisterafwerking – biedt een duurzaam antwoord op de vraag naar materialen voor een gezond en behaaglijk binnenklimaat. In tegenstelling tot meerlaagse constructies met verkleefde dampschermen is PC® FINISH ongevoelig voor vochtinfiltratie. FOAMGLAS®-isolatieoplossingen zijn ook volledig vrij van substanties die gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken.

Als gevelisolatie

Bouwmaterialen hebben een grote invloed op het ontstaan, de ontwikkeling en de uitbreiding van een brand. Dank zij zijn unieke samenstelling – 100% glas – scoort FOAMGLAS® bijzonder goed op het vlak van brandreactie en brandweerstand.

FOAMGLAS®-isolatiemateriaal behoort tot de hoogste brandklasse (A1) en is bijgevolg is volstrekt onbrandbaar. Het is bestand tegen vlammen en extreem hoge temperaturen, vervormt of smelt niet, ontwikkelt geen rook of giftige gassen, en veroorzaakt bij een brand ook geen vallende branddruppels. Meer zelfs: FOAMGLAS®-isolatie zorgt ervoor dat het vuur zich niet kan uitbreiden naar aangrenzende ruimtes.

Voor de isolatie van platte en licht hellende daken

FOAMGLAS® is een buitengewoon betrouwbaar materiaal voor terrasdaken, daktuinen, waterdaken, leefdaken, parkeerdaken, energiedaken...  Zelfs na bijna een halve eeuw blijft het zijn thermische kwaliteiten en stabiliteit behouden. Dat blijkt uit testen die het FIW uit München in opdracht van Pittsburgh Corning Europe heeft uitgevoerd naar het langetermijngedrag van FOAMGLAS®-isolatie in diverse platdaktoepassingen. Ook belangrijk: wanneer een dak bijkomend moet worden geïsoleerd, mag FOAMGLAS® blijven liggen. Een extra laag plaatsen volstaat.

Traditioneel wordt de isolatie aangebracht met warm bitumen. Voor leefdaken ontwikkelde FOAMGLAS® een gamma koudlijmen met een ATG-goedkeuring.

De toepassingen van FOAMGLAS® :

1. Ondergrondse isolatie (vloerisolatie, wandisolatie) 

2. Gevelisolatie (geventileerde en niet-geventileerde gevels, spouwmuren) 

3. Binnenisolatie (vloeren, wanden, plafond)

4. Platte en licht hellende daken (standaard platte daken, geballaste daken, terrasdaken met tegels, groendaken, parkeerdaken, leefdaken, waterdaken, metalen daken, afschotisolatie…)

5. Koudebrugonderbreking

Indien u meer informatie wilt over alle mogelijke toepassngen van FOAMGLAS®, kan u vrijblijvend de ‘Catalogus FOAMGLAS®-toepassingen – overzicht met 3D-details’ ontvangen door het formulier in te vullen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email